Hogy lehet Excelben megoldani azt, hogy egy cellába megadott feltétel beírása után a program egy táblázatból listázzon ki eredményeket több másik cellába? (Részletek lenn. )
Vegyünk egy példát! Van egy táblázatom, amelynek több oszlopa is van, az "A" oszlopban a szerző, "B" oszlopban a műcím található.
Gárdonyi Géza Az egri csillagok
Gárdonyi Géza A láthatatlan ember
Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig
Móra Ferenc Kincskereső kisködmön
Gárdonyi Géza A báró lelke
stb.
Egy x cellába egy olyan képletet szeretnék beírni, ami hivatkozik egy másik, y cellára. A végcél pedig az, hogy ha beírom egy szerző nevét az y cellába, akkor listázza ki nekem a műveit. (Tehát a cél egyfajta automatizmus beépítése is ezáltal.)
S itt akadtam el, mert ha beírnám Gárdonyi nevét az y cellába, akkor a legjobb esetben is (mindenféle INDEX-HOL.VAN meg HA függvények felhasználásával) csupán egy eredményt kapnék. Hogyan kaphatom meg az összes adott író által írt mű listáját?
Ez már pivot-os dolog lenne?
Pivot táblával tudom elképzelni, ha a Szűrőbe a Szerző mezőt húzod be, a címeket pedig a Sorcímkékhez.
Vagy ha min. 2010-es Excelt használsz, akkor a szűrő helyett lehet Szeletelő is, és akkor egyszerűbben a gombokról lehet választani
Szia Orsi!
Ez a "Szűrőbe a Szerző mező, Sorcímkékbe a címek" dolog működött!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!