Kinek melyik táblázat vált be?
Látom, régebben kiírtad ezt a kérdést... Hát, nekem anyatejes a babám, szóval egy kicsit különböző a szitu.
A neten sok táblázat van, alapvetően hasonlóak. Ha a védőnő nem adott tanácsokat, akkor csak válassz ki egyet! Alapjaiban nem különböznek.
Amit nekem mondott a védőnő: egyes táblázatokban az elején van a kukoricadara, esetleg zab, rizs. Ezeket csak akkor kell adni az elején, ha bukik a gyerek, amúgy érdemes várni vele a 7. hónapig. Legalábbis nekem ezt mondta.
Ami még tapasztalat (bár mi is még eléggé az elején vagyunk), hogy fogja mutatni, milyen ízeket szeret. Az enyém imádja a gyümölcsöt. De barátnőmé csak a semleges ízeket szerette (vízben főtt gríz... Rettenetes :D), mást nem akart elfogadni. Ezért én szinte mindenhez adok a babámnak gyümölcsöt, összekeverem vele. Így megeszi,már amennyire van hozzá kedve... :/ Szóval úgy kell eleinte összerakni a menüt, hogy az általa preferált legyen benne.
Ha szereti a tápszer ízét, akkor a krumplipürét esetleg tápszerrel lazítsd, így lesz egy kis ismerős íz is neki.
7.hónaptól adj neki vizet a falatok közt. Szeretnek inni :) ezt többektől hallottam, az enyém is szeret.
Szóval szerintem bármelyik táblázat jó. Az eligazít, hogy mikor mit adj, nem írnám le.
Mennyiség: amennyit szeretne enni. Állítólag egy adag a kis babaételes uvegnek felel meg, azaz 125-165-180 gramm. Elég sokféle van. De vannak anyukák, főleg a tápszeresektől tudom, hogy 200-250 grammot adnak, azaz annyit, amennyi tápszert megeszik a gYerkőc egy étkezésre. Ezzel ki is valtod az egyik tápszeres étkezést.
Eleinte én is mértem, de rájöttem, hogy nem igazán kell. Jelzi, hogy mikor elég.
Remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!