Körtés, szilvás, banános bébiételek bevezetése mikortól ajánlott? Ahány bébiétel és táblázat, annyiféle variáció?
A bébiételben másképp van feldolgozva, ezért lehet korábban. De feldolgozva van, én ezért nem adtam, inkább almát evett almával meg fagyasztott házi egyébbel, mert pont ősz volt.
A gyártónak ráadásul eladó, a vevő meg kipróbálja és ha nem jön be a babának, mert még korai, majd kipróbálja később megint, tehát a gyártó nem veszít semmit.
Én 4 hónaposan adtam körtét, szilvát is frissen, turmixolva.
A szilvás bébiétel nagy kedvenc, s turmixolva a legfinomabb a körte banán kombináció. Ezt is 4 hónaposan adtam.
2 körte, 1 banán le turmixolva tesz ki egy üveges bénikaját, a fiam heti 3-4 x ezt kap, hisz alig van most valami friss gyümölcs
4 hónaposan lehet adni a paradicsomot is!
Hát igen. Ilyen és ehhez hasonló problémával még rengeteget fogsz találkozni. Miért van 4 hónapos kortól adható áfonyás málnás bébiétel, mikor aprómagvas gyümölcsöt 2 éves kor alatt egyáltalán nem lehetne adni, miért van ráírva a babapiskótára ahogy 6 hónapos kortól, mikor tojás 1 év alatt nem ajánlott és egyáltalán miért van bébiétel már 3 hónapos kortól, amikor a hozzátáplálás fél éves kor alatt egyáltalán nem ajánlott, és még sorolhatnám. És mellé ott vannak a nagyszülők, akik nem értik miért ne adj a gyereknek 1 évesen tejet, a védőnők - gyerekorvosok, akik egymásnak mondanak ellent, vagy egyik szavukkal agyonütik a másikat. Nekem pl. ugyanaz a doktornő mondta, hogy fél babakekszet adhatok naponta a liszt miatt, aki a következő mondatában azt javasolta, hogy tegyek a főzelékébe rántást....
Amit tehetsz, hogy figyeled a babát, hogy reagál az újonnan bevezetett dolgokra, óvatosan adod neki az új ételeket, és a legjobb belátásod szerint eldöntöd mit adsz neki. Én az olyan főbb dolgokat igyekeztem betrtani, mint pl, a tojás, tej, liszt kérdés.
Körtét, szilvát és banánt szerintem adhatsz neki fél évesen, de a banánnal óvatosan, mert lehet neki tőle csúnya székrekedése. Amire viszont jó lehet a szilva :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!