Szalonnát hány éves kortol lehet adni a gyerekeknek?
Milyen veszélyt jelenthet egy egészen kevés , ( kb 1 cm x 2 cm x 2 cm )
aprora vágva, kenyérrel , jo étvágyal elfogyasztott házi , füstölt szalonna ?
Ekkora gyereknek, ha nem szokott fájni a hasa én sütve adnám. Nyersen rágni is nehezebb, emészteni is, meg van kis kockázata, mint a nyers húsoknak, ugye a füstölés nem hőkezelés.
2,5 évesemnek én még nem adok de neki fáj a hasa a zsìrosabb kajáktól, mondjuk nekem is felnőtt létemre ahogy a füstölt dolgoktól is, én még azt se mertem adni.
Én nagyon paramami vagyok az ételekkel kapcsolatban. Olajos magvakkal és gombával még a 2,5 évesemnél is várunk, de 3,5 évesnek adnék pici szalonnát, ha kér,
feltéve, hogy nem érzékeny a hasa és nem hajtják meg a zsíros ételek.
A másik lehetséges gond a liszteriózis lehet, ami a nem megfelelően hőkezelt (füstölés nem elég) vagy rosszul tárolt hűtendő termékeknél szaporodik fel.
Fiam húsvétkor sokat evett nagyon ízlett neki, házi sonka,kevés szalonna,kolbász.. látja hogy apja eszi naná hogy ő is szeretne és semmi baja tőle, még hasa se fájt pedig érzékeny gyomrú.
2 éves
Semmi baja nem lesz, ha aggódsz süsd meg reggelire nagyon finom.
Fiam 3 éves hétvégente sokszor, szalonna kolbász zöldséggel menüt eszi mert az apukája is azt. Hiába adnék mást csak az kell amit apa eszik.
2 éves kora óta eszi ezt, semmi gond nincs. Jelenleg fényevő így 3-4 falat amit megeszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!