Tejitalt miért "szükséges" adni a gyerekeknek/babáknak? Ti adtatok egyáltalán? Tej helyett?
Én tej helyett ezt adom. Babáknak, gyerekeknek készül, 20-30 év kutatása an benne + az összes szükséges vitamin.
Amikor fogzásnál nem evett napokig, ezt akkor is szerette és egem is megnyugtatott, hogy nem egy üres fehérje és zsírtrutyit adok neki, amit tejnek neveznek még most is a gyártók, hanem olyat, amiben minden benne van.
Amúgy nem szükséges, miután már bármit ehet a kisgyere, lehet adni neki rengeteg mást is, amikben elég vitaminhoz jut, vagy multivitamint is, amikor valaki nekiáll pótolni, vagy nem foglalkozni az egésszel sokat.
Tényleg olcsóbb a tejnél még a Milumil, Milupa is, ha kuponozol, akciónál bevásárolsz. Az enyémeg szeretik is szerencsére.
én nem adok. tehén tejet iszik 1 éves kora óta (tej ellenes lepontozók kíméljenek, az én válaszom is válasz..)
3,5%-os Cserpest, vagy Bio tejet. De adok mellé neki tápszert is, a vitamin tartalma miatt, kb. egy fél adagot iszik abból meg naponta. Tejitalt én nem adok, amíg elfogadja igyon sima tejet, még kakaót se teszek bele, végül is így a legtermészetesebb. Biztos jó a tejitalok összetétele is de én mindig mindenből a frisset próbálom választani, nem hiszek a porokban.
hogy a tej nem telít azzal vitatkoznék, legalább is az én lányom elég nagy étkű, de 1 éves kora óta nem kel éjjel enni, 2,5 decit betermel vacsorára és kész, alszik mint a bunda 11 órát..
a baba ebben a korban már nem éhségből kel, hanem megszokásból, vagy nem tud visszaaludni magától, vagy fogzik, de nem azért kel mert éhes...
Én tej helyett adom. Helyesebben a mindennapos fél liter tej helyett. Mert alkalmanként ihat tejet, kakaót a lányunk, illetve ételekben kap. Nem vagyok teljesen tej ellenes, de nekem az a véleményem, hogy napi rendszerességgel nagy mennyiségben nem lehet fogyasztani. És ez nem korfüggő, szerintem semmilyen életkorban nem kellene tejből minden nap nagy mennyiséget fogyasztani, mint ahogy más ételekből sem.
A tejitalt lehet adni minden nap, a lányunk igényli reggel-este, szereti nagyon, tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, a korának megfelelő összetételű, ezért adom. Kicsivel 1 éves kora után tértünk át a tápszerről erre, de gyakorlatilag ez ugyanolyan, mint a tápszer, csak nagyobb gyerekek igényeinek megfelelően készítik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!