Hogyan szerettessem meg vele a vizet?
Mást nem tehetsz, mint hogy minden esetben újra és újra megkínálod vele. Tehát kaja után először a vizet ajánlod fel, ha az nem kell, akkor jöhet a cici. Nem tudom, még mennyit szopizik, de pl ha eszik már levest is, akkor lehet, hogy nincs is egyéb folyadékigénye.
Nem azért nem issza, mert nem szereti, hanem mert nincs rá szüksége. Viszont előbb-utóbb szomjas lesz, akkor kelleni fog. És ne ízesítsd semmivel, mert utána csak nehezebb lesz.
Esetleg próbáld meg, hogy szívószállal, vagy sportkupakos palackból adod neki.
Enyém pl csak az avent varázsitatóból tudott inni majd másfél éves koráig.
A fiam 1 éves, szinten alig iszik vizet, de még szopik naponta háromszor.
Eszik mindent, napi 5 étkezés. Minden étkezés után megkínálom vízzel, de egész nap nincs 1 dl, amit megiszik.
7 hónaposan gyakorlatilag semmit nem ivott az anyatejen kívül. Nem tudom, mennyit szopik még a babád, de gondolom, sokat, ha egy étkezés van kiváltva. Az bőven elég neki.
A fiamnak kínáltam már teát, gyümölcslevet,azok főleg nem kellenél neki.
Azt olvastam, egy 10 kg körüli babának napi 1 l folyadék szükséges, és ebben benne van az ételek víztartalma is.
Ne aggódj! Kínálgasd a vízzel, hidd el, inni fog, ha szomjas lesz! Szerintem ne cseréld le az anyatejet vízre, ne azt add neki először. Az anyatej azért sokkal értékesebb folyadék, mint a víz.
Csak a saját példámból indulok ki, én sem ittam meg a vizet még 3 éves koromban sem, pedig kínálgattak vele rendesen. Anyu aggódott és babateát adott meg gyümölcslevet. Azóta sem iszom vizet. Üdítőket és teát iszom általában, képtelen vagyok meginni a sima vizet, akkor sem ha buborékos.
Úgyhogy azt ajánlom folytasd és ne adj neki teát vagy gyümölcslevet, érezze (majd a későbbiekben) hogy nincs választása, vizet kell inni, különben úgy jártok mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!