Hogyan szerettessem meg vele a vizet, hogy ne csak az édes teát fogyassza plusz bevitelként?
A forralt víz ízetlen. Lógass bele egy filter gyümölcs-, vagy menta teát eg ypercre, vagy tég ybele két-három csepp citromlevet! A granulátumot öntsd ki, így nem fog kíséreni, hogy használd. Ha csak természetes, cukomentes ízesítők vannak otthon, akkor ő is azt fogja inni. Mivel nem udsz mást adni neki. Tehetsz egy kiskanál almalevet is a vízbem, attól is ízesebb.
Vagy szoktak biomazsolát kiáztatni, és azzal édesíteni kicsit a citromos vizet. Vag yáztass este csipkebogyót, 60°-os vízbe tedd, se reggel szűrd le! Jó C vitamin forrás!
Kisfiam is csak granulátumos teát ivott egy ideig, aztán amikor kibújtak a fogai, elkezdtem leszoktatni róla. Egyre kevesebb granulátumot tettem bele, és kb. 2 hét alatt teljesen el tudtam hagyni belőle a teát, és ugyanannyi vizet megivott, mint előtte teából. Szinte észrevétlenül kicsempésztem belőle.
Próbáld meg így csinálni, hátha. A lényeg a fokozatosság.
Vagy egyre kevesebbet raksz belőle és megszokja, vagy csinálsz sima gyümölcsteát cukor nélkül (nem ízesített fekete teát!).
Nézd meg a dobozát, hogy ne tartalmazzon fekete (vagy zöld) teát, csak szárított gyümölcsök stb.
Ha igazán szomjas akkor megissza a vizet is hidd el.
Néha a tanácsadáson elfigyelem,hogy olyan sok baba csak megszokásból pityizálja ezeket az édes löttyöket,de ezek mind üres kalóriák,utánna meg csodálkozik anyuka,hogy nem eszik rendesen a gyerek!Persze mert két étkezés között vedeli ezeket az éde löttyöket!
Bocs nem rád gondoltam!
Szóval szerintem mindíg tegyél egyre kevesebbet bele a granulátumból és egyszer csak sztem sikerül átálni a vízre,de sztem abból ne csodálkozz ha nem iszik meg annyit amennyit az édes teából!
próbáld a janás szopókás üveget 250 ml-st. lehet hogy az üveg formája miatt majd a víz is tetszik neki.
a teát meg ahogy az előbbiek is írták, próbáld mindig kicsit lájtosabbra csinálni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!