Hogyan szerettessem meg babámmal a vizet?
Figyelt kérdés
Lányom 5,5 hós, csak tápis, és csak teát iszik, de nagyon szeretném átszokatni a vízre. De nem akarja meginni. Mindig először a vizet kinálom neki tápi vagy gyümi után, hátha szomjasabb és akkor megissza, de mindig fintorog, és nem iszik belőle. Kb 2-3 hete próbálkozom, volt már 1x-2x, hogy ivott 4-5 kortyot egyszerre belőle, de azóta sem akar vizet inni. Hogyan csináljam?2010. ápr. 19. 11:19
1/3 anonim válasza:
Igaz, az enyém anyatejes és így "ráértem próbálkozni", de azért leírom én hogy csináltam. :) Eleinte kiköpte, ahogy a szájához ért és fintorgott nagyokat. Addig nem is ismerte a cumisüveget, de mikor mentünk le sétálni (8 hónapos volt), akkor odaadtam neki az üveget, amivel jól eljátszott, rágcsálta a cumit rajta, így néha ment a szájába víz is. A cumisüveget nem szerette meg, de így szépen lassan hozzászokott a vízhez, kb. 1 hónap kellett, hogy 1 dl-t egyben megigyon. Mikor evett, vagy úgy gondoltam, hogy talán szomjas lehet, akkor adtam neki vizet, ivott amennyi jól esett. Eleinte csak 1-2 korty, aztán szépen fokozatosan egyre többet. Most 19 hónapos, a vízen kívül nem is iszik mást (mondjuk ő nem is kapott sosem teát), de csak pohárból, vagy kulacsból iszik. Szerintem légy kitartó és türelmes, majd megszokja az "ízét". :)
2/3 anonim válasza:
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy rakjak bele kevés cukrot és úgy. Ha én csinálnám az elején tennék bele cukrot aztán egyre kevesebbet és a végén maradna a víz.
3/3 anonim válasza:
Mintha csak én írtam volna a kérdést. De az én kislányom már 16 hónapos és a teán kívül semmit nem akar meginni. Szint minden nap próbálom vízzel is itatni, de sehogy sem bírom rászoktatni. Pedig nagyon szeretném. De még a hideg is kirázza tőle. Ezt a cukros vizet kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!