Mikortól kell hogy igyon a baba?
Gyümölcsöt se? Ajjaj, vannak gondok.
Egyébként meg ahogy az anyatejest is megszoptatják a hozzátáplálás után is, ha kéri, mert folyadéknak is számít,
úgy a tápszerestől se kell elvenni, mert az IS folyadék is.
Az gáz, ha nem hiszed, hogy gond lenne vele. Vagy ti ősztől tavaszig nem esztek gyümölcsöt? Az aztán nem semmi. Pl. az alma is eláll, nem konzervben, nem fagyasztva, hanem csak snassz...
Azon kívül meg majd iszik, ha szomjas. Ha nem iszik, akkor nem.
Nyers gyümölcs, zöldség =c vitamin!
Gondolom a zöldségeket nem nyersen adod neki... Igy marad a gyümölcs.
A c vitamin hőre bomlik, szóval ha te hőkezelt gyümölcsöt, zöldséget eszel azzal nem viszel be c vitamint!
Alma, ahogy írta az előző válaszoló, illetve fagyasztott gyümölcsök adhatók! De lehetett volna le is fagyasztani, mikor szezonja volt. (pl őszibarack)
Pedig tényleg kell a gyümölcs. Oké, még csak kóstolgat, de mindenhol az a javaslat, hogy tízóraira gyümölcsöt kapjon a baba.
Ráadásul 7 hónapos korig AJÁNLOTT a glutén bevezetése, tehát egy gyümölcs püré keksszel pontosan jó lenne ehhez.
Na mindegy.
A fiam se issza a vizet. Én egy pár korty 100% gyümölcs levet szoktam felvizezni neki egy 150 ml-es itatópohárba.
Az én babám is fél éves, nem issza a vizet. Ha nagyon szomjas, akkor esetleg egy kortyot de aztán sírva fakad. Pedig pici korától próbálkoztam vele.
Mióta hozzátáplálom, felvizezett 100% gyümölcslevet (amiben nincs hozzáadott cukor) kap. De próbálhatsz ízesítetlen babateát is adni neki, ha gyümölcslevet semmiképpen nem szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!