7 hónapos anyatejes baba mit igyon napközben (víz, gyümilé, tea? ) és mennyit kínáljak neki? Itatópohárral próbálkoztam eddig vízzel, de nem sok sikerrel!
ha igény szerint szopizik, bármikor kap cicit, ha kéri, akkor a folyadékbevitel is teljesen megfelelő.
(pl. most náthás a 6 hós babám, meg jön a foga, óránként is cicizik, és folyton pisil, tehát így iszik ő) :)
amúgy, ami nekünk még nagyon bejött, az a JANA BÉBIVÍZ, a kis csőrös 2,5 decis (170 Ft a DM-ben) abból az én babám olyan ügyesen iszik - persze kell alá a textilpelus, mert vicces neki kiköpni is a vizet, meg kifolyatja a szájából :)
de még utazás közben is meg tudom ezzel a csőrös babavízzel itatni.
(amúgy elmosom a kis flakont, és utántöltőm babavízzel, ez olcsóbb megoldás, mert az 1 literes jana is pont annyiba kerül, mint ez a kicsi!)
van csőrös poharunk, ikeás, de nem jött be, aztán próbáltuk cumival, arra csak nézett, meg rágcsálta a gumit :)
én nem adnék neki semmi cukrosat, ráér még "rongálni" magát :)
tea is jó, de a víz a legegyszerűbb. a csapvíz forralva, szobahőmérsékletre hűlve is jó, de nálunk annyira vízköves, hogy inkább maradok a babavíznél.
ui: én azért nem forralgatom ám a babavizet, ha 1 napig ál a kis flakonban, inkább meglocsolom vele a virágot, és öntök az 1 literesből a flakonba újat. szerintem így higiénikus, nem baktériumos, úgyhogy én a forralással nem bajlódok, de nincs is baja a babának.
10 hónapos a kislányom, szopizik még mindig. Vízzel kínálom étkezések között, és kb. 1.5 dl.t iszik meg naponta. A hozzátáplálás kezdetén kb.8 hónapos koráig szinte semmit nem ivott anyatejen kívül.
Jobban jársz, ha csak vizet adsz neki, mert akkor azt szokja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!