Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit tegyek, ha a menyem...

Mit tegyek, ha a menyem egészben adja a kisunokámnak a kenyér héját/belet?

Figyelt kérdés
Kicsit bővebben: minden közös családi étkezéskor megtörténik, hogy a menyem a kilenc hónapos unokámnak kenyér héjat néha belet ad a kezébe, majd nem figyel oda annyira a gyerek pedig túl nagy falatot harap le és mindig azon imádkozom magamban, hogy a torkára le ne csússzon vagy időben ki tudja köpni. Eddig meg tudtam állni szó nélkül, de nem értem, miért kell hagyni, hogy ekkora falatot harapjon le a baba. Nem tudom, hogy mostanában ki hogy kezdi a baba hozzátáplálását, de én régen csak kis falatot adtam a fiaim kezébe és nem hagytam, hogy egyszerre nagyobb falatot harapjanak le. Mit gondoltok, érdemes lenne beszélnem vele erről? Vagy mit tegyek? A pufit vagy banánt már szépen eszi, de a kenyér héja vagy babapiskóta evésére szerintem még nem érett. Hat fogacskája van,melyekkel inkább tépi az ételt. Anyukák, ti hogyan csináljátok mostanában? Lehet csak én voltam túl régen anyuka és ez a normális?
2017. szept. 27. 23:06
1 2
 11/19 piroska és a farkas ***** válasza:
39%
Hát azért az a " kuss", meg " ne szólj bele"- komolyan, mintha gyereknevelési elveket akarna felülbíeálni egy anyós.. Szerintem az aggodalmadat nyugodtan fejezd ki, oszd meg a menyeddel, és majd ő eldönti,h mit kezd ezzel. Az is lehet, h soha semmi gobd nem volt otthon sem, meg eleve nem is aggódós. Én falatkákat adok a 10 hónaposomnak, mert ő bizony félrenyelte a kenyérhéjat, igaz, neki egy foga sincs még :) , de ez én vagyok.Ugyanekkora koromban már lazán elüldögéltem egy egész krinolint "rágcsálva", tehát nálunk is kicsit megborultak a generációs szokások. Mindenesetre ilyesmi, jószándékú észrevétellel se anyukám, se anyósom részéről nem lenne gondom, elmondanám az én meglátásomat nekik.
2017. szept. 28. 08:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Te jobb anyos vagy mint az enyem.😀 Anyosom mindig 'jaaajj'og ha uj dolgot probalok a fiamnal bevezetni. Pl kenyer kifli. 'Jaajj ne add a kezebe mert felrenyel! Jajj meg fog fulladni! Juujj ezt ne csinald , baj lesz belole!' Es melle 'hii'get amitol a gyerek megijed , ugy nez a ra mintha mar fuldoklana de semmi baj nem tortenik. Idegesito , igy inkabb akkor gyakorlunk ha nincs itthon ami eleg ritka.. neha szolj ra , h figyelje ilyenkor.
2017. szept. 28. 08:47
 13/19 anonim ***** válasza:
18%

Semmi, de semmi kozod hozza.

Ha ilyen anyosom lenne, a kozelebe sem mennek!

Nem az oskorban vagyunk, gondolom nem hallottal a BLW rol ?

2017. szept. 28. 08:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Az én anyukám és anyósom nem így áll a dolgokhoz, ők mindent kerek perec megmondanak, ami nem tetszik nekik, sőt be is avatkoznak, pl ők elvennék a gyerektől a kiflit, és kis darabban adnák oda, hogy a példádnál maradjunk. De én ebből nem csinálok balhét, havi egyszer találkozunk mindkettővel, annyit kibírok, bár a hétvége felé a férjem már folyamatosan nyugtat :D mondjuk így, hogy másfél éves a gyerek, már nem működik ez a gyakorlat, mert a gyerek is ragaszkodik a szokásainkhoz.

Kérdező, te ismered a menyed, elvileg tudnod kell, hogy reagálna, de inkább ne szólj neki, ha nem kérdez.

2017. szept. 28. 09:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"A pufit vagy banánt már szépen eszi, de a kenyér héja vagy babapiskóta evésére szerintem még nem érett."

Miért ne lenne érett, ha szépen meg tudja enni??? A banán mennyivel jobb, mint a kenyér? Az még könnyebben csúszik a torkára nagy darabként...

Fiam 4 éves, nekem meg mindig azt mondták az "öregek", hogy adjak neki kenyérhéjat, ha jön a foga, mert az milyen jó neki (az ínyének), ha azzal nyammog. 1x kapott kb 9-10 hónaposan, majdnem megfulladt. Kb 1,5 éves koráig levágtam a kenyér héját neki...

Szóval nem értem a problémát. Miért csinálsz bajt ott, ahol nincs???

Nyilván figyel a gyerekére, hisz ő sem szeretné, ha megfulladna. Csak ő nyugodtabb, mert tudja, hogy képes megenni. Te meg ezt még nem vetted tudomásul...

2017. szept. 28. 09:27
 16/19 anonim ***** válasza:
30%

Úristen idegyűlt az összes BLW-s.Mint egy szekta.Aki nem azzal kezdte annak teljesen más ám.Ha van foga és 9hónapos akkor valószínű nem fog megfulladni,de ezt a bunkó stílust amit itt páran megengedtek magatoknak csak mert lehet név nélkül írni,hát szerintem felháborító.Miért kell ilyen lekezelően beszélni egy aggódó nagymamával,mintha ő lenne a szar.

kedves kérdező!szerintem ne aggódj a pici miatt,biztosan rendben lesz és ügyesen megoldja az étkezést,amikor együtt vagytok figyelj rá és látni fogod hogy nincs baj,elég nagy már ehhez

2017. szept. 28. 13:49
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát ne haragudjatok, de szerintem sokan rajtam az én kérdése kapcsán vezetitek le a bennetek lévő feszültséget, amit saját anyósotok iránt éreztek. Aki kedvesen válaszolt, annak köszönöm. Természetesen nem azzal van gond, hogy valakinek nem egyezik a véleménye az enyémmel, sőt, direkt azért tettem fel ezt a kérdést, hogy az enyémtől eltérő nézőpontokat is olvassak, pont azért, mert nem gondolom az én gondolataimat sem felülírhatatlannak, de attól függetlenül kultúráltan megfogalmazott véleményeket szeretnék. Aki így válaszolt, annak nagyon köszönöm. Egyenként a kapcsolatunk jó a menyemmel, szóval nem tudom mivel érdemeltem ki, hogy pl olyanokat írt valaki, hogyha ilyen anyósa lenne, sose jönne a közelembe. Rengeteget segíteni a baba körül és imádom nyilván ezért is aggódom érte.
2017. szept. 28. 19:51
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

ne vedd magadra

én örülnék egy ilyen anyósnak

2017. szept. 28. 23:07
 19/19 anonim ***** válasza:
33%
Na így készülnek az életképtelen anyámasszony katonái emberek :D vigyázz az esőre se vidd ki mert elolvad!
2017. szept. 29. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!