Mit tegyek, ha a menyem egészben adja a kisunokámnak a kenyér héját/belet?
Megfulladt vagy nem fulladt? Volt egyáltalán félrenyelés?
Ha nem, kuss! Már bocs.
Az én gyerekem az apró falattól is fulladt még 1,5 évesen is, mert hipotón izomzatú és refluxos (gyenge izomzat plusz megviselt garat), de még nekünk is azt tanácsolta az etetés terápiás gyógypedagógus, hogy egybe kapja az ételt és gyakoroljon.
Ha 9 hónaposan már ment volna neki, összeteszem a kezem, nem pedig visszavetem a túlóvatoskodással.
A baratnom 7 honapos lanya BLW - zik, es egesz szelet sulthust raknak ele!
Tudod, fejlodik a kor, hogy 30-40 evvel ezelott mi volt mar senkit nem erdekel, nem szabad leragadni.
Miért, előfordult, hogy majdnem megfulladt? Szerintem az anyja ismeri azt a gyereket.
Én is szinte mindent a kezébe adtam 9hónapos korában. Ismerkedjen az ízekkel, az állagokkal stb.
1éves és gyönyörűen eszik, soha nem volt semmi gond. Előfordult, hogy nagyobbat harapott, de vagy kiszedtem a szájából, vagy megoldotta magának, kiköpte.
Szerintem ne szólj bele!!!
Szerintem hagyja h nevelje es etesss ahogy akarja a sajat gyerekét. Maga is felnevelte a sajátját és lehet h lett volna mibe belekotni es mégsem tették. A gyermeke sem halt bele.
Ha meg mégis belekötöttek akkr gondoljon bele milyen idegesito az es lekicsinylő. Nem fog megfulladni a pici!
A gyerekemmel szinten BLW-zunk, itt tudsz rola olvasni: [link]
Ha mindigis darabossal kezdtek, es püréset nem kapott, akkor megmaradt az öklendező reflex, igy ha nagyobb darabot harap le, automatikusan visszaoklendezi. A purezes mellett ez a reflex megszunhet, es akkor tenyleg nagyon ovatosan szabad csak atterni a darabosra, de igy, hogy eleve igy kezdtek, a baba visszakuldi azt, amit nem tud lenyelni. 6 fog egyebkent nem keves, raadasul a blw-hez egy fog sem kell, nagyon eros a szajpadlasuk is.
19 honapos a fiam, a blw-nek (igeny szerinti hozzataplalas) koszonhetoen gyonyoruen eszik a sajat tempojaban, nem kell etetni, itatni, evoeszkozt is hasznal mar regota a maga szintjen (villaval ugyesen eszik, a kanallal meg csak a zabkasa allagu dolgokat tud ugyesen kanalazni).
Mi is BLW-tünk, olvass utána a blw.hu-n az öklendezésnek, fulladásnak.
A másik, hogy amikor családi körben vagyunk és nem én vagyok az egyetlen felnőtt a gyerekkel hanem jut rá még minimum 2, akor az én figyelmem is lanyhul. Máskor 110%-ban rá figyelek, szerintem amikor vannak még ott többen belefér kicsit kevesebb.
Az enyém 7 hónapos, mi is igény szerinti hozzátáplálással kezdtük. Eleinte én is gúvadt szemekkel figyeltem, hogy minden rendben van-e. De nagyon ügyesen belejönnek a picik! Olyan ügyesen bekormányozta, amit meg akar enni, hogy öröm nézni. :) Gyorsan megtanulta, hogy mekkora falatkákat tud elcsócsálni. Nem lesz semmi baja a picinek, bízz bennük!
Ha aggódsz, akkor legyél ott a pici közelében, mikor eszik. Meg fogod látni, hogy megy ez az unokának. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!