Tapszeres 5 honapos babanak bebietel vacsorara?
Nézd már meg, hogy mennyi kalóriát tartalmaz egy bébiétel és egy adag tápszer!
A 2-es tápszer sokkal kézenfekvőbb megoldás.
Mindenképp délelőtt próbálj neki új ízeket, mert ha bántani fogja a pocakját, ne éjjel szenvedjen..
Próbáltad, hogy nem-e a szomjúság miatt ébred éjjel? Adsz neki egy kis vizet nem alszik vissza?
A fiam 8 hónaposan kapta meg a 2-es tápszert amúgy. De tény, hogy estére minden esetben tápszer kell. Most 8 hónapos és "elő van írva" a doki által, hogy reggel este mindenképp tápszert kapjon. Az 5 hónapos babád is kapjon este tápszert. Gondolj bele: ha pépet kap, sokkal jobban kell dolgoznia a gyomrának beleinek ahelyett, hogy pihenne a szervezete és aludna.
A bébiétellel miért nincsenek ilyen aggályaid?
6 hónap az ajánlás hozzátáplálás kezdetére tápszeresnél is!
Ezen az se változtat, hogy egyes bébiételekre 4 hónapot írnak, csak hogy eladhatóbbak legyenek.
Ezzel szemben a kettes tápszer csak annyiban különbözik az egyestől, hogy picit magasabb a vas- és rosttartalma (ez utóbbitól laktatóbb).
Hogy állsz a hozzátáplálással?
Mert ha még soha semmit nem adtál neki tápszeren kívül, akkor ne tervezz vacsorára fél üveg bébiételt beletolni.
Fiamnál 2 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, és olyan 5-5,5 hónapos volt, mire az ebéd helyett csak bébiétel volt, tápszer nélkül.
Szóval az étel bevezetés nem 2 nap, ahhoz, hogy mennyiség is legyen.
Én sosem adtam bébiételt vacsorára, az mindig az ebéd volt. Vacsira max tejpépet, ha nem elég a tápszer.
Így inkább a tápszeren gondolkozz, de ezt orvos úgyis megmondja. Ő írja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!