Mikortól adtok tejes dolgokat?
8 hósan kapott natúr joghurtot, túrót gyümivel, sajt stb.
11 hósan már a magunknak szánt (tejfölös habarással készült)főzeléket kapta.
Tejet is 1 éves kora előtt 1-2 héttel kapott
Az első szülinapi tortáján volt rudi ( gyertya helyett) azt akkor evett először. Krémtúrót talán 1,5 éves korában kapott. ( azt választotta a boltban) de neki nem ízlett. Így én ettem meg.
Azóta is inkább megcsinálom itthon túró, gyümölcs/lekvár. Szívesebben eszi ezt mint a boltit.
Mázlim van :)
Amikről te beszélsz, azok tejtermékek. Ezeket - ha nincs gyanú laktózérzékenységre - 8 hónapos korétól kaphat. Hozzáteszem, hogy iparilag felütött "krémtúrót" meg túrórudit nem adnék az adalékanyagok miatt.
Krémtúrót inkább te készíts, nagyon egyszerű a recept: túró, kevés natúr joghurt (állag miatt) és gyümölcs. Nyomkodd össze van pépesítsd botmixerrel és kész is. Mézet Ne tegyél bele, azt sem kaphat egy éves koráig. Ha édesíteni kell, inkább sima cukor menjen bele, bár én kihagytam. Édesítőszereket sem kaphat, bármennyire is természetesnek mondják némelyiket.
TEJET (tehénből) egy éve kora után kaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!