Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit eszik egy 16 hónapos baba?

Mit eszik egy 16 hónapos baba?

Figyelt kérdés
Röviden tömören. 16 hónapos a kislányom. Minden rendben van vele, de sajna nagyon válogatós étel téren. Elég kevés olyan étel van amit szívesen eszik, pedig van, hogy 3-4 fajtát is főzök, de marad a vajas kenyér ebédre. De a nap közbeni evéseket még meg is tudom oldani, de sajna a reggeli és a vacsora ami gondot jelent. Kizárólag kakaót hajlandó inni, semmi mást. A kakaó pedig sokszor megfogja a hasát, és olyankor 1-2 napig nincs széklete. Kérdezném a hasonló korú babás szülőktől, hogy nektek hogy néz ki egy napi étrend, illetve kb mikor kell fel reggel, és mikor alszik este? Hányszor eszik, és kb milyen időpontokba? Tudom, hogy ahány baba annyi fajta szokás, csak kíváncsi vagyok. Köszönöm szépen a válaszokat.

2017. ápr. 25. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Ilyen idős korukban már rég azt ették, amit a többiek. Soha nem engedtem válogatni egyetlen gyerekemet sem.
2017. ápr. 25. 08:25
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
A reggelivel és vacsival vannak gondok. Ebédre jól eszik, nem mindent, de pl főtt husi, rizs vagy tészta jöhet, zöldségek közül kb minden második mert azok közül nem mindet eszi meg. Vacsira legtöbbször azt eszi, ami az ebéd volt. Ha mégse felelt meg vagy pl brokkolis akkor virslit kap vagy főtt tojást vagy bundáskenyeret. Reggeli az gond, bundáskenyér vagy rántotta ami tényleg csúszik de még az se mindig. Igaz jelenleg 19 hónapos de 3 hónapja is hasonló volt a helyzet annyi különbséggel, hogy a főtt tojást nem ette meg, virslit kb 1 hónapja vezettem be, olajos kaját nem igazán mertem, sokkal több vajas kenyeret evett. Annyit, hogy végül elutasította azt is. Jelenleg ha elég ritkán kap, akkor megeszi.
2017. ápr. 25. 08:26
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Reggel fél 8körül kel, tápszert eszik reggelire, 11 óra körül gyümölcsöt eszik túróval, joghurttal vagy valamilyen gabonával. Aztán alszik egyet kb. 12-2-ig. Mikor felkel, akkor eszik főtt ételt, általában azt, amit mi eszünk, csak erősebb fűszerezés előtt kiveszek neki egy adagot. Fél 6 körül uzsonnázik, kenyeret, felvágottat, tojást, sajtot, uborkát, paradicsomot. Este 8- kor fürdés, utána megint tápszer és alvás 9- kor. Karobport próbáltad kakaó helyett?
2017. ápr. 25. 08:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Kedves 3.-ik köszi a tippet, kipróbáljuk a kakaó helyett. Nekünk így néz ki a jelenlegi napi rutin:

Reggel 8-9 körül kell, reggeli 2-3dl tej, benne kakaópor, 11-12 körül főtt kaja, amit mi is eszünk (fűszer nélkül) 12-14-ig alszik, majd 15 körül eszik valamilyen kenyeret, szalámit, zöldséget... majd 18 körül egy kis kekszet, gyümölcsöt... majd 19:30-kor fürdés, 8 körül 2-3dl tej kakaóporral, majd alvás.

2017. ápr. 25. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:

16 hós a kisfiam.

Reggel 7-8 körül kel.Reggelire csak tejpépet hajlandó enni még mindig,mellé valamilyen gyümölcslével.Ebédre aztán bepakol..lényegében bármit megeszik amit mi is eszünk.De van hogy üvegest is kap,hogy még változatosabb legyen az étrendje.Gondolok itt a lazacos főzire.Uzsira megeszik egy banánt,gyümölcs terén elég válogatós még.mellé egy pudingot,krémtúrót,joghurtot vagy kekszet.Vacsira pedig sokszor azt amit mi (virsli egy kis mustárral,kenyérrel).Aztán fürdés. Majd lefekvés előtt megissza a tejitalját,fogmosás és 8-kor alvás!:)

Napközben ebéd után szokott aludni!

2017. ápr. 25. 12:44
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Persze, hogy kakaó: cukor, tejzsír, eltelíti és nem éhes. Plusz függőséget okoz. Szoktasd le a kakaóról.

Vizet igyon. Semmi cukros.

Napi négyszer ettek kb. ebben a korban: reggelire valami omlett zöldséggel, halkrémes tk. pékáru, zabkása gyümölccsel, ilyesmi.

Ebédre zöldséget hússal/hallal, esetleg kis bulgur vagy durumtészta.

Uzsonnára zöldségeket, gyümölcsöket kaptak, kevés sajttal, de kenyér nélkül, természetesen: avokádó, gyümölcsök, stb.

Vacsorára valami könnyed párolt dolgot, hallal, mert az könnyebben emészthető.

Viszont nem kaptak kakaót, mert az élénkít, szorulást okoz, cukros és a tehéntej sem nekik való.

2017. ápr. 25. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, ahogy látom, túl sok olyat kap, ami telíti, haszontalan: cukros 3 dl kakaó, kenyér, kekszek, rácsa ... Naná, hogy nem éhes.
2017. ápr. 25. 16:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Na én ezért nem szoktattam másra, csak a vízre. :) Először fintorgott, csak egy kiskanàl ment le, most màr nagyon szereti, azt kéri. Nasit csak kaja után kap, nem minden nap, csak ha extra dolgom van és azt akarom h egyhelyben megüljön. Mostanában rosszul eszik a fogzás miatt.

Rosszabbik napirend

7-7:30 kelés, tápszer(11 hós koráig anyatejes volt)

9:30-10 reggeli:minden amit mi is eszünk:virsli, felvágott, tojás, kenyér, néha péksüti, sajt, májkrém, egyéb krémek, most kezdi csipegetni a nyers zöldségeket is.

12:gyümölcs vagy pár kanál leves(normál fűszerezés)

alvás 14:30-15-ig kb.

15:30 leves sűrűn vagy második fél adag a szokásosnak

17:30 gyümi, ritkàn valami nasi

19:00 vacsi, bármi amit mi eszünk

20:30 fürdés

21:00 tápszer, majd alvás

A jobbik napirend

7-7:30 tápszer

8:30 reggeli

10:30- gyümi kevés csak

12: leves

alvás 14:30-15-ig

15:30 második

19-vacsi

20:30 fürdés

21 tápszer, majd alvás

Éjjel ha felkel vizet kap inni.

2017. ápr. 25. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!