Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Elkéstem már a leveseket...

Elkéstem már a leveseket elkezdeni?

Figyelt kérdés
Fiam kozel 10 hónapos, idáig csak gyümölcsöket ls főzelékeket adtam neki. A napokban próbálkoztam zöldséglevessel, húslevessel, teljesen elutasítja, pedig egyéb ételeknél, bármit adtam elsőre megette. Hamarabb kellett volna kóstoltassam, vagy majd később megeszi?
2017. márc. 22. 14:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ebben az esetben semmi köze a kóstoltatás idejének a "gyerek szereti/nem szereti"-hez.

Lehet, hogy nem volt éhes, vagy megenné a levest, de más ízesítéssel, rágós volt a hús, túl forró a leves és a rossz élmény miatt elment a kedve.

Ez még egyáltalán nem biztos, hogy a levest, mint olyat nem fogja szeretni, főleg ha amúgy válogatás nélkül megeszi a zöldséget, gyümölcsöt.

2017. márc. 22. 14:30
 2/13 anonim ***** válasza:
11%

2 eves gyerekem meg sosem evett levest.

En is kb 10 eve ettem utoljara.

Ugy irod, mintha ez valami kotelezo etel lenne.

Masfel oraig fonek a zoldsegek benne, eleve nem marad bennuk srmmi vitamin.

Inkabb parold a zoldseget.

2017. márc. 22. 14:50
 3/13 A kérdező kommentje:
...igen ....'' az enyem mar evett paszulylevest'', stb....forgésba estem, tudom, nem szabad hasonlítgatni, mindegyik baba más, idáig olyan elégedett voltam ...most pánikolok a levesek miatt....
2017. márc. 22. 14:56
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a párolt zöldség, hússal sokkal táplálóbb és egészségesebb, mint a leves ( ami finom és szeretem is, de akkor is).

Jól csinálod.

Ha ilyen szuperanyával beszélsz, válaszolj valami olyat, amitől megüti a guta. Nekem kedves elfoglaltsagom volt ez a játszótéren, hogy nézzem, milyen fejeket vágnak utána 😀

2017. márc. 22. 15:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Mi pl fél évente egyszer ha eszünk levest. Nem szeretjük, fiamnak eleinte főztem, de egy kanál után kiköpte. De főzeléket annál többet csinálok.

Most 6 éves köszöni jól van :)

2017. márc. 22. 15:30
 6/13 anonim ***** válasza:

20 hós a lányom. Mindenevő!

De a levesből kieszi a husit, tésztát, zöldséget. Magát a levest viszont nem.

Én is és az apja is levesesek vagyunk. Minden hétvégén can valamilyen leves. Ő nem. Ennyi...

Anyum kb karácsonykor eszik meg max egy kis halászlét. Ezt beosztja egész évre... Nincs ezzel gond

2017. márc. 22. 15:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a megnyugtato valaszokat.
2017. márc. 22. 16:16
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen a fiad, nem baj. Az én keresztfiam 20hónapos és csak levest és főzeléket eszik. Ami nem jó. Mert azért eszi csak ezt mert anyuka időben nem kezdte el darabos kajával etetni. Nem tanult meg ragni se nagyon, ami könnyen rágható azt még hajlandó egy kis rizzsel talán. De amit tényleg rágni kell azt köpi ki.
2017. márc. 22. 17:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Nemcsak neked kell elégedettnek lenni, hanem főleg a fiadnak a kajával. :)
2017. márc. 22. 18:21
 10/13 A kérdező kommentje:
igen, igy van..estere ugyanazt a repat, csirkemellet összeturmixoltam , a levesbol valot, tettem melléje cukkinit, megette jóízűen, de csak turmixolva
2017. márc. 22. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!