Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Merjek daradosat (szilárdat,...

Merjek daradosat (szilárdat, pl kalács) adni az 1 évesemnek, ha csak 2 foga van alul?

Figyelt kérdés
Annyira jó lenne,ha enne már vajas kenyeret,ilyesmit. De nincs foga,csak 2 alul...félek,hogy megfullad. Hónapok óta nem jön újabb foga,a darabos bébiételt persze eszi,de ácsingózik a miénk után pl vacsorakor. Meg sok 1 éves már eszik minden félét. Egyáltalán normális,hogy csak 2 foga van? 3 hós korától fogzik....
2017. márc. 16. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

persze hogy normális hogy 1 évesen csak kettő van.mindegyik gyerekemnél így volt!sőt több ismerősőm gyerekének 1 évesen nem volt még foguk.

Viszont én mertem adni apróra csipkedett vajaskenyeret.

2017. márc. 16. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:
a lányom 1 hónapja volt 1 éves, de akkor már mindent ügyesen majszolt másfél foggal. azota kinőtt már az 5. foga is:) a tesojanak egy évesen már 4 foga volt de alig mertem barmit is a szájába adni, nem rágott, csak nyelt. szóval figyelni kell
2017. márc. 16. 14:32
 3/5 anonim ***** válasza:
A kenyér héját nem merném adni de pl a belsejéből csipegetettet szerintem kaphat. Nekem a fiamnak 7 foga volt 1 évesen de nem azokkal rágta a kenyér belsejét amúgy se, szóval ilyen szempontból szerintem nem sok jelentősége van.
2017. márc. 16. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Bár régi időkben történt ('70-es évek), a húgom 10 hónaposan egyetlen fog nélkül elcsócsált egy rántott csirkecombot.

Nem lett baja (nyilván nem hagyták magára anyámék, ott voltak mellette).

2017. márc. 16. 14:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyugodtan adhatsz.vekony szelet kenyer,kalacs vajjal apro kis falatokban.

Amugy sem lesz meg egy darabig rago foga.az en 1 evesem is szepen eszi az ikyeneket mar 10 hos koratol.az inyevel "ragja"de vegul is szepen szett is oovad a szajaban.

2017. márc. 16. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!