Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Kinötte a kisfiam a tejallergi...

Kinötte a kisfiam a tejallergiát! Innentől mikor hagyhattátok el a tápszert?

Figyelt kérdés
Másfél éves, 2 hete kap joghurtot és semmi baja! Még Pregomint eszik de nem túl lelkes, nagyon kevés fogy belőle így kíváncsi vagyok mikor lehet tejitallal próbálkozni? Gasztrora jövő héten megyünk nyilván az orvossal beszéljük meg, de addig kíváncsiskodok egy kicsit.
2017. jan. 5. 09:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A tejallergia sokszor nem egy evés után mutat tüneteket, hanem csak hetek vagy hónapok múlva, amikor telítődik a szervezet.

Persze az jó jel, hogy azonnal nem lett tünete a joghurttól, de én még várnék az örömmel.

Az én lányom is pár hónapig evett tejterméket, aztán jöttek a tünetek és már 7 éve allergiás...

Tápszerrel nincs tapasztalatom, de azt gondolom, hogy én nem váltanám le a HA-st még, de majd a doki megmondja.

2017. jan. 5. 10:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Rögtön én sem mertem örülni, így 2 hét után már elkezdtem beleélni magam. De az nem jó, ha hónapokkal később is kiderülhet, hogy mégsem bírja.
2017. jan. 5. 11:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a (natúr) joghurtot bírja, az még nem jelenti, hogy a tejitalt is biztosan bírná. A joghurt emésztését valamelyest segítik a benne lévő mikroorganizmusok.

Nekem mindkét gyerekem érzékeny a tejfehérjére, velem együtt. Eleinte én is aggódtam, mi lesz, ha nem kapnak tejet, de nekünk csak jót tett a tejmentesség. Megfelelően fejlődnek, nőnek, egészségesek a fogaik, tehát én úgy vélem, tejtermékek nélkül is jól megvagyunk. A Pregomint nyugodtan elhagyhatjátok.

2017. jan. 11. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!