Kinoheti a kislanyom a tejallergiat?
Csak tápszeres a fiam, 3 és fél hónapos kora óta kap tejallergiásoknak való tápszert.
1 éves korára rendelt vissza, amikor terheléssel megnézi, mi a helyzet. Jó diétával kínőhető.
nekem csak annyit mondott a doki, hogy tejmentes.
Nem adhatok tejpépeket, sem HA-t, mindennek meg kell néznem a dobozán, miből van, milyen allergiát okozhat (ez is rajta van a dobozokon), hiába adható mondjuk 6 hótól, és 7 hós a fiam.
Kb. ennyit mondott.
Azt hiszem a 2. válaszoló vagyok, elfelejtettem megnézni.
Nekünk is hasonlókat mondott: teljesen tejtermékmentesen kell étkeznie, olyan ételeket sem ehet, ami nyomokban tartalmaz tejtermékeket. Érdemes a tojásfehérjével is várni.
Amikor kiderült a dolog, akkor lementettem a NET-ről, amiket ehet. Azóta már nagyon rutinos vagyok (1 éve), de az első 1-2 hónap elég nehézkes. Nagyon kell figyelni, mert egy csomó élelmiszerbe tesznek tejszármazékot, amiről nem is gondolnád. (Pl. a kenyereket is nézd meg.) A másik meg az, hogy elég húzós anyagilag, míg az ember rá nem jön, hogy mit mivel lehet helyettesíteni. Én szeretek kreatívkodni a konyhában, de még így is nehezen indult be. Mikor elmúlik 1 éves, és több mindent ehet, könnyebb lesz.
1 tanács: vehetsz rizstejet vagy zabtejet (kókusztejet még ne), de ha sikerül zabitalport venned, sokkal jobban jársz anyagilag.
Azért lenne érdemes elmenni gasztroenterológushoz, mert lehet, hogy speciális tápszer kellene, a HA-s nem elég.
fiamon 7 hetesen jött ki az ekcéma.kőkemény teljes tej és tojásmentes diéta neki,és ha szoptatsz,neked is.nem egyszerű.most lesz 2 éves,most megyünk vissza vérvételre és terhelésre.nekünk azt mondta a doki,hogy 2-3 éves korára talán kinövi.
nézz meg minden szalámit,felvágottat,édességet,kekszet,mert hihetetlen dolgokban van tejpor.kérdezd bátran az eladót,mi van a felvágottban,csak az első pár alkalommal néznek rád furán.
tegnap 23:52 vagyok
Off
Annyira jó olyat olvasni, hogy van, aki már valóban kinőtte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!