7 honapos babanak hanyszor adtok enni, szopizason kivul?
Nyugodtan adhatsz keso delutan is.
Lehet azert keri gyakrabban a cicit, mert mar kevesebb a tejed es nem eleg neki.
Tápszert nem adnék, ha van anyatej. Az, hogy gyakrabban igényli a szopit, az nem jelenti azt, hogy akkor váltani kell tápszerre.
Lehet ezer más oka a gyakoribb szopiknak-testközelség igény, nyugalom, a fáradtság miatt pl.
Csak szoptatott babák is általában sűrűbben igénylik a szoptatást estefelé. Igen, ilyenkor kevesebb anyatej termelődik térfogatra, viszont ez általában laktatóbb, zsírban gazdagabb. Eszemben nem jutna elvenni a babámtól pont ezt, és tápszerrel, tejpéppel helyettesíteni.
Tejpép...szerintem ez az, amire egy babának egyáltalán nincs szüksége. Tejfehérjét tartalmaz, és általában valamilyen szénhidrátot (cukor), az első az allergizálhat az arra hajlamosaknál korán adva, a második pedig felesleges kalória. Ha hizlalni szeretnéd a babád, mert az átlagostól jóval soványabb, és nincs allergiás hajlam a családban, esetlegesen el tudom képzelni, de akkor is inkább reggel-délelőtt, mert az üres szénhidrát az pörget.
Ha mindenképp valamivel ki akarnád egészíteni az anyatejet délután, én a főzelékre szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!