Mindennap kell zöldséget enni? Heti hányszor eszik zöldséges ételt a gyermeked?
14 hónaposom van, egyelőre nagyrészt bébiételt kap szóval mindennap eszik, mi sajnos kevés zöldséget eszünk de muszáj lesz összehangolni az étrendünket valahogy, mert úgy tűnik egyre inkább igényli.
Sajnos a lehetőségek is rosszak, ami puffaszthat, attől ő puffad is. :( K betűsök, hüvelyesek esélytelen..
Akkor ne adj neki karfiolt - bár nem értem, hogy lehet puffaszto, ha köménnyel fűszerezett. ...
Adj neki halvanyito zellert,répát, bebirepat,zöldborsót,uborkát mindenféle formában, paradicsom, paprika, zöldség csírák. ... Annyi minden van 😊
Úgy lehet a köménnyel fűszerezett is puffasztó, hogy van aki a köményt sem bìrja. Pl én sem. Amiben van attól iszonyatosan fàj a hasam. Gyerekeimnek dettó. Ahogy pl az sem segìt ha 5 percenként cserélek vizet a zöldségen...
Nem tudom miért kell okoskodni, ha nem bìrja nem bìrja.
Kérdező,elviekben naponta 3 alkalommal kell nyers zöldséget, gyümölcsöt enni. Előbb utóbb meg tudja enni. Nàlunk is kinőtték ezt a gyerekek 3 éves korukra, pontosabban 1-2 dolog most is nagyon puffasztó nekik, de nincs belőle màr probléma.
A kömény jó, de sajnos nem csodaszer. Édeskömény teát egyébként néha itatok vele, segít távozni a gázoknak. Szoktam fűszerköményt rakni a kajájába ha én főzök neki de komolyabb hatást én nem tapasztaltam.
A paradicsomtól megy a hasa egyébként, a borsót csak héj nélkül bírja. Vannak még problémás kaják, rendesen fel van adva a lecke, hogyan is etessem. Tényleg nem könnyű.
Bár azt én sem tudom uborkát miért nem adtam még neki, ideje megkóstolnia.
Paprikát én nem bírom és félek is tőle. Mindegy, megoldom.
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy tudtam, hogy kellene mindennap csak nem voltam biztos benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!