Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 3 hós korban miért kezdik meg...

3 hós korban miért kezdik meg egyesek a hozzátáplálást? Ennyire felelőtlenek hogy lehetnek? Egyre több helyen olvasom sajnos.

Figyelt kérdés
2016. dec. 16. 12:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy látom, hogy ebben is megy a verseny az anyukák között, mint hogy az "enyém már fél évesen járt, már 1 évesen folyékonyan beszélt" (nyilván túloztam) ugyanígy "az enyém már pacalpörköltet eszik fél évesen".

Másrészt a bölcs környezet, főleg a nagyszülők: "ilyen idősen már ezt meg azt KÉNE ennie!!"

Én fél évesen kezdtem az etetést és viszonylag lassan haladtunk, elég válogatós baba volt, de most 10 hónaposan bármit megeszik amit adok neki. Napi szinten támadások, rosszindulatú megjegyzések céltáblája voltam, amiért "csak" fél évesen kezdtem, ahogy amúgy az orvos mondta. Azt is mondták, éheztetem szegény gyereket. Most meg már azt mondják, hogy már mindent kéne ennie. Ha nem vagyok ott egy percre, már lenyomnák a torkán az anyós zsíros, fűszeres pörköltjét, amitől még nekem is fájna a gyomrom... szóval van aki enged a környezet erőszakos nyomásának, és legyen igazatok alapon elkezdi etetni. Aztán jönnek a kérdések, hogy mitől fájhat a hasa, mitől lehet székrekedése stb.

2016. dec. 16. 13:19
 12/27 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként megnyugtatlak, 5-10-20 év múlva HOMLOKEGYENEST mást fognak mondani, mint ahogy velünk most csináltatják a hozzátáplálást, ugyanilyen "felelőtlen hülye ősembernek" fognak minket tartani a gyerekeink, unokáink.

Csak pár példa az egészséges étkezésről. Amikor én gyerek voltam (32 éves vagyok):

- tej = élet, erő, egészség

- margarin = a vaj, zsír egészséges, szívbarát alternatívája

- tojás = koleszterinbomba, méreg a szívnek

Most:

- tej = méreg

- margarin = méreg, helyette vajat, zsírt használj

- tojás = egészséges, a koleszterinprobléma nem a kívülről bevitt koleszterintől van

Ugyan ez pepitában a hozzátáplálás. Régen a glutént nem szabadott bevezetni 1 éves kor előtt, ma már kötelező 4-7 hónapos kor között. Régen tolták a tehéntejet a kicsinek, ma már 1 éves kor alatt tilos.

Hidd el, nincs nálunk a bölcsek köve, az ajánlások változnak folyamatosan. 30 év múlva mi leszünk utólag, a felelőtlenek, biztos lehetsz benne.

2016. dec. 16. 13:22
 13/27 anonim ***** válasza:
50%

Vagy túl sok vagy túl kevés forrásból tájézottak.

Nekem pl a gyerekorvos ajánlotta a 3 hónapos hozzátáplálást (nemcsak az enyém több ilyenről is tudok) főleg hasfájós, rosszul evő, tápszeres babáknak ajánlják, mert a 6 hónap az már csak a tápszerlobbi miatt ajánlott, bizonyított jó hatása csak a gyártóknál mérhető.

A védőnő 4 hónapot mondott.

A neten olvastam a 6 hónapot.

Egy laikus melyiket válassza?

Igazából teljesen mindegy, mert mindegyik verzió támadható.

2016. dec. 16. 13:31
 14/27 anonim ***** válasza:
39%

"Egyébként megnyugtatlak, 5-10-20 év múlva HOMLOKEGYENEST mást fognak mondani, mint ahogy velünk most csináltatják a hozzátáplálást,"

Biztosan lesz valtozas, de homlokegyenest nem fognak mast mondani. A tudomany fejlodik, es nem visszafele fejlodik.

raadasul ostobasagot irtal, mert senki sem mondja (csak nehany lökött antalvali) a tejre hogy mereg lenne. A margarinra sem.

2016. dec. 16. 13:32
 15/27 anonim ***** válasza:
57%

"mert a 6 hónap az már csak a tápszerlobbi miatt ajánlott"

Nyilvan a tapszerlobbi erdekeben all hogy 6 honapig lehetoleg csak anyatejes legyen a gyerek..

sotetseg, komolyan...

2016. dec. 16. 13:33
 16/27 anonim ***** válasza:
49%
"nem vitát akarok hergelni"-pedig pont semmi másra nem jó ez a kérdés.
2016. dec. 16. 13:35
 17/27 anonim ***** válasza:
35%
Értő olvasás 15-ös! Rosszul evő tápszeres babákról írtam.
2016. dec. 16. 13:40
 18/27 anonim ***** válasza:
46%
Akkor is hulyeseg, akarkirol is irtad.
2016. dec. 16. 13:45
 19/27 anonim ***** válasza:
41%

Miért vagy olyan biztos a dolgodban?

Én is a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Nem mertem 3 hónaposan hozzátáplálni.

Hiába tudunk egyre többet az emberi szervezetről és az élelmiszerekről, a többség azt fogja megvenni amelyik mögött nagyobb, hihetőbb reklám áll.

2016. dec. 16. 14:00
 20/27 anonim ***** válasza:
67%

"mert senki sem mondja (csak nehany lökött antalvali) a tejre hogy mereg lenne. A margarinra sem."

Dehogynem.

Mondják, hogy semmi szüksége az ember szervezetének a tehén "emlőváladékára". A tehén a bocinak termeli, nem az embernek...

A margarin meg a legegészségtelenebb, inkább vajat együnk...

Ez most a "trend".

2016. dec. 16. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!