Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 5 hónapos a kislányom (sajnos...

5 hónapos a kislányom (sajnos már tápszeres) és 1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást. Hogyan szerettessem meg vele az új ízeket?

Figyelt kérdés
Nem szereti sem az almát sem a barackot,néha elfogad 1-2 kanállal de látom rajta hogy nem ízlik neki még 1 hónap után sem.már próbáltam sinlac-al meg kekszel is keverni de úgy sem nagyon kell neki.
2013. dec. 20. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg még nem érett rá. Próbálkozz egy hét múlva.
2013. dec. 20. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:

[link]

ebben is az van, hogy nem kell sietni, várj, főleg most az ünnepek alatt, ne stresszelj ezen, lesz neki elég új élmény.

ne foglalkozz vele, hogy sürget a védőnő, sajnos nagyrészük másképp gondolja....

2013. dec. 20. 16:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Én nem akarom siettetni meg erőltetni sem.Minden etetésnél bepróbálkozom ha nem kell neki akkor kapja a tápszert.5 órai evésnél viszont csak sinlacot eszik kanállal.A sinlac volt az egyetlen eddig amit elsőre elfogadott.
2013. dec. 20. 16:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam jobban szerette a savanyú almát, az édes nem nagyon ízlett neki.

De ha nem ízlik neki, akkor várj még vele kicsit. Vagy próbáld meg a banánt.

2013. dec. 20. 16:56
 5/9 A kérdező kommentje:
A banánt még nem adtam neki mert a védőnő nem mondta pedig úgy tudom hogy azt is lehet már 4 hónapos kortól.Volt egy időszak amikor megette az almát de most nem tudom miért nem kell neki.
2013. dec. 20. 17:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam is 5 hós, mi is már egy hónapja hozzataplalunk.

Nekem meg pont az alma az amit legjobban megeszik. A Sinlacot meg utalja. :-(

Gyumolcsbol, nekünk az alábbiakat mondta a védőnő, h már eheti: alma, szilva, őszi, banán, meggy

Almabol probaltal neki több fajtát adni? Mi kiprobaltunk jó párat, de a starking vált be igazán.

Mi már a zoldsegekkel is próbálkozunk. Na az keményebb falat, nem igazán szereti! (ilyenkor jön bele az alma, és akkor már szívesen megeszi) :-)

2013. dec. 20. 17:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam már többféle almát de nem veszek észre külömbséget.Magamból kiindulva lehet hogy nem fogja szeretni mert én sem rajongok az almáért.Anya terhesen úgy tuszkolta belém:)A zöldségeket megeszi de csak ha sinlac-al keverem,mondjuk még csak répát,krumplit meg sütőtököt kapott.Minden nap egyel több kanállal teszek neki a pépbe így nem nagyon veszi észre meg szerintem az ízlik neki mert nyitogatja a száját de ha gyümit akarok neki adni akkor úgy összeszorítja hogyha a fejem tetejére állva bohóckodok neki akkor sem nyitja ki.Az almát viszont sinlacal sem eszi meg,sem a barackot.Délelőtti alvás után szoktam neki adni két etetés között.Lehet hogy még nem éhes annyira hogy elfogadja?Vagy mit nem csinálok jól?Már nem tudom,most azt hiszem kihagyom neki 1 hétig a gyümölcsöt a tanácsotokra hátha utánna elfogadja.
2013. dec. 20. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:
5 hónaposan még nem érett a hozzátáplálásra. Nem értem minek erőltetni akkor, miért nem vársz vele?
2013. dec. 20. 19:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Én lányom se akarta de ő még a kanalat sem. Én a tápszeréhez adtam a gyümiket. Folyamatosan egyre többet és a végén már csak az volt az üvegben. És mikor ez már ment akkor adtam kanálal és ugy elfogadta mert már ismerte. Lehet neki is sok egyszerre a kanál és az új ízek.
2013. dec. 23. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!