5 hetes csecsemőmet kizárólag tápszerrel és minimális Női tejjel etetem. Sajnos elapadtam nagyon hamar. Rágebben hamarabb kezdték a hozzátáplálást. Mit tegyek, Több tápszert adjak?
Igen,a tápszereseknek előbb el szokták kezdeni a hozzátáplálást, de ez az előbb, ez is csak 4 hónapos korban!
Addig tápszer.
A mennyiségre nagyon nehéz mit mondani, minden baba más, ami az egyiknek sok, a másiknak a duplája is kevés... Tapasztalat mondatja velem, 3 gyerek mellett!
Az nem igaz,hogy csak 4 hósan lehet elkezdeni...
A lányomnál elkezdtem 3 ónaposan az almát répát...Inkább azt adtam mikor még éhes volt,mint több tápszert....
Meg tejpépet.Már van 3 hós kortól adható.
Én erre szoktam anyukámnak reagálni, hogy igen, talán ennek köszönhetem, hogy allergiás vagyok... Hogy nem sokáig szoptattak régen, meg lehetett tehéntejet adni, stb. Régen nem tudtak annyi mindent és még régebben nem éltek annyi ideig az emberek.
Ez a fejlődés, minél jobban megismerjük, mi jó a szervezetnek, annál tovább élhetünk.
Ezért javasolják, amit javasolnak.
Természetesen fizikailag lehetséges pépeket adni egy kisbabának, csak nem javasolt. De ha nem indokolja semmi, akkor miért nem jó a tápszer?
Ismét a 2. vagyok. Én nem vagyok allergiás, és 8 hetes korom óta kaptam almát-kekszzel, és egyebeket.
De Te, kérdező, azért várjál legalább 3,5 hónapig, ki fogja bírni táppal a kicsi. Az enyém is kibirta, sőt, imádta és imádja a mai napig a tápszerét. Szerencsére.
Egy barátnőm két hónapos korban már csak szilárdat tudott adni, mert a kicsije minden tejneműt kihányt. Azt azóta sem issza-eszi, de nem allergia miatt, és már 4 éves, életteli, boldog és okos, szép stb. gyerek.
Az, hogy ki mikor lesz allergiás és mire, csak csekély mértékben dönti el a kiskori evés. Én 4 hónaposan már csak tehéntejet és Oriza rizsnyákot kaptam, és tessék, itt vagyok, max. porallergiám van.
Hála a szoptatásért, ha lehet, és hála az élelmes babagyomorért, aki idejében a legjobbkor megeszi azt, amit kap.
Ha nincs semmi baja a kicsinek, nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást.
Női tejből nem kaptok egyébként eleget? Csak mert írtad, minimális... Gondolom, nem adnak le sokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!