Céklát mikortól lehet adni a babának? És hoygan kell
elkészíteni?
Figyelt kérdés
6 hós lesz a babám 6 nap múlva. Szeretnék újízeket neki megint bevezetni.Gondoltam a céklára,mert van is itthon, saját kertből. Már adhatok neki agy még korai?És hogyan kell elkészíteni?
2016. nov. 18. 15:15
1/9 anonim válasza:
Lehet paramaminak gondolsz emiatt de én nem mertem saját készítésű céklát adni a nitrit mérgezés veszélye miatt. Bébiételben talán 6-7 hós kora körül kapta, ha jól emlékszem az elsőként adhatóak között szerepel.
2016. nov. 18. 15:23
2/9 anonim válasza:
Adhatsz neki. Először csak egy két kockányit főzz együtt krumplival, aztán mehet feljebb az arány. Folyadékpótlásra kell figyelni, mert fog.
2016. nov. 18. 15:24
3/9 anonim válasza:
Paramamiként én 1 év felett adtam csak sajátot.
Répával is így jártam el.
Nem vicc a nitrátmérgezés, hisz csecsemőknél kis mennyiség esetén is halálos.
2016. nov. 18. 15:31
4/9 anonim válasza:
nyugodtan adhatsz, főleg ha saját kerti, gondolom effektíve bio..persze attól lehetne magas a nitrit tartalma, de szerintem ezen aggódj legkevésbé a mai élelmiszerek mellett...
a cékla az elsők között adható, alma, krumpli sütőtök barack előzi meg a sorban....én is télen kezdtem a hozzátáplálást, így a barack helyből kimaradt, kb 6 hónapos volt mikor először kapta a céklát...imádta....jól lesikáltam, meghámoztam, megfőztem, pürésítettem és kész. nagyon finom édes. mai napig nagyon céklás, mi is szeretjük, gyakran esszük főzve sütve köretnek...a főtt alma-cékla-husi összedarált kombinációjáért rajongott.
ez piaci cékla, nem saját kerti, eleve 100szor több benne a méreg anyag..és én is olvasok híreket, mellesleg ez épp akkor történt mikor a babámnál bevezettem a céklát...csak hogy szerintem kb. minden élelmiszerhez tudnék keresni hasonló hírt...együnk akkor fényt?
2016. nov. 18. 17:37
7/9 anonim válasza:
Én a nitrát miatt előbb adnék sajátot, mint piacit (vagy boltit), feltéve, ha nem trágyázod. De szerintem 6 hós babának még mindenképpen korai. Nem kell sietni a hozzátáplálással. Én az enyémeknél 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, 6 hónaposan almát, répát, sütőtököt, krumplit kaptak variálva, a csak anyatej után ez is elég változatos. Még a meggy, tök adható az elsők között, a többivel én várnék.
2016. nov. 18. 18:12
8/9 anonim válasza:
Én 10 hónaposan próbáltam neki adni. Nem ette meg!:) Összekevertem az imádott édesburgonyával... akkor sem!
Hát, én sem szeretem. Lehet,hogy ő sem fogja!
2016. nov. 18. 20:43
9/9 anonim válasza:
Miért lett itt mindenki lepontozva saját vélemény miatt? Nem azert vagyunk itt, hogy más veleményét elolvassuk? Meglehet kérdezni a védőnőt meg a házi orvost, aztán hurrogjátok le őket is mert válaszolnak a kérdésetekre!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!