Anyatejes babának mikortól érdemes, illetve lehet adni pépes ételt (alma, krumpli, öszibarack)? És hogyan lehet otthon elkészíteni? Mármint hogy nyersen vagy főve, reszelve aprító gépben stb? 4,5 hós babó anyukája
Több teória is van, nekem a legszimpatikusabb az, hogy már ilyen korban is, mint a tied, el lehet kezdeni kóstoltatni. 1-2 pici kanállal, csak hogy megismerje, megszokja az ízét, mert így később szívesebben fogja enni.
Nagyobb mennyiségen, étkezések kiváltására fél éves kor körül lehet elkezdeni.
Almát, banánt, őszibarackot, szilvát, krumplit, répát vagy sütőtököt lehet elsőnek adni. Legérdemesebb a banánt és a sütőtököt, ezeket eszik elsőnek legszívesebben. A krumplit, répát lehet ugyan, de ezeket valahogy a mi lányunk csak később kezdte enni, eleinte nem szerette őket.
A leírtak közül főzni csak a krumplit és a tököt kell, valamint egyesek szerint a répát is. Megfőzöd, amelyiket kell, és összeturmixolod vagy szitán áttöröd, bár utóbbi elég körülményes, inkább turmixolj.
Igen, eláll másnapig.
A répát azért szokták főzni, mert csak turmixolva kissé darabos marad. Viszont főzéskor egy csomó vitamin kifő belőle, így én csak a legelején párszor főztem, utána mindig nyersen tettem bele a turmixba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!