Szerintetek érdemes elkezdeni 2 hónapos babának mesét olvasni?
Én a lányomnak már akkor meséltem, amikor még a pocimban volt. Többnyire a rút kiskacsát, nem tudom, miért, de ez mindig megnyugtatta, ha túl sokat rúgkapált.
Amikor megszületett, rendszeresen meséltem neki, mindenfélét, szerintem nekem sokkal nagyobb szükségem volt erre, mint neki... :D
Mégis, amikor hasfájós lett, meg később, amikor a foga jött, és felébredt éjjel, csak a rút kiskacsára tudott újból elaludni :)
Lehet, semmit nem ért belőle, de annyit igen, hogy mellette vagy, érzi a hangodból áradó nyugalmat, csak nyerhetsz vele.
Igen, én olvasok is neki, meg énekelek rengeteget,és most töltötte a 3 hónapot, és ezerrel magyaráz :) nagyon aranyos :)
Tudod ilyeneket, hogy hööö,heőő, meg giii, meg a többi babagügyögésfélét nyomja .
Azt látom, hogy minél többet foglalkozom vele, annál többet próbálja ő is a dolgokat.
Sokszor látom, hogy nézi a számat, és próbálja utánozni.
Érdemes!!
Mert ha minden este/ néha napközben is olvasol neki akkor könyebben megtanul beszélni, és sokkal jobban kialakul neki a fantáziája....
+Sokkal jobban fog olvasni, és kevesebbet számítógépezni és tv-t nézni
Szerintem is érdemes.
A kislányomnak nem meséltem baba korában. Ő most 3 éves és egy szobájuk van így a nagyobbik már igényli. De azt vettem észre,hogy a kistesó sokkal nyugodtabban alszik,mint az eslő babánk. Lehet,hogy a természetük miatt,de,lehet,hogy a mese miatt,meg,hogy ott vagyok amíg elalszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!