Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ha valaki üveges bébi étellel...

Ha valaki üveges bébi étellel etet akkor lényegében nem is táplál hozzá?

Figyelt kérdés

Így hülyén hangzik de kb már ezt olvasom fórumokon.

Én nagy lelkesedéssel főzök a fiamnak, de sajnos mindig ordítás lesz belőle krokodilkönnyekkel, valahogy csak a babakaja kell neki a bolti, nem tudok mit csinálni. Tényleg, délelőtt csináltam neki körtét szilvával meg zabpehellyel, nem kellett neki, utána ugyanolyan ízbe meg bekanalazza a babakajába,na mindegy nem ez a lényeg.

Hanem azt furcsállom hogy 4-6 hónapos babaételek olyan hozzávalót tartalmaznak amit táblázatok csak 1 éves kor körül javasolnak, és azt mondják azért mert ezeket úgy kezelik hogy kivonják az allergén dolgokat belőle, így lényegében hiába eszi mondjuk most a szőlőt babaételbe, lehet ha simán adom neki akkor meg kiüti ??

Tehát ha bébiételbe nem érzékeny egy összetevőre az nem számít mert lehet alapból meg az lenne ha nem bébiétel? Akkor nincs is bevezetve?

Azért is vagyok így gondba mert orvos ajánlására ki kell váltanom még egy étkezést és ebédet nem akarom gyümölccsel kiváltani hogy utána uzsonnára megint gyümölcsöt kapjon, de a főzelékek babakajába mind tele van hússal meg olyan összetevőkkel amit még nem is kaphatna.

Húst így hogyan vezessem be szerintetek? Kapjon natúran amit én csinálok hátha megeszi aztán utána babaételbe?

Én is jobban örülnék már eskü ha megenné amit én csinálok neki..

2016. nov. 8. 10:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Nem érted.

Be van vezetve, de nem kellett volna akkor sem, ha az van rairva, hogy mehet. Kis kritikai erzeked lehetne.

Ha a szart becsomagoljak es rairjak eheted, megeszed?

Joghurtos, tojasos,tejszines...ilyen-olyan babaetelek is vannak 4honap jelzessel, megse ajanlott adni!

A szolovel akkora bajt mag/hej nelkul mondjuk nem csinalsz, max. megy a hasa tole.

2016. nov. 9. 10:31
 12/15 A kérdező kommentje:

Persze, természetesen nem adnék neki tejszínes dolgokat, hasa meg jó is lenne ha menne mert szorulásos :D

De sajnos szőlő-szilva mellett is előkerült a szélcső tegnap.

Ezért is van lecsökkenve nagyon a mennyiség hogy hány féle babakaját tudok neki adni ami nem hasfogó..

2016. nov. 9. 10:36
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Ha szorulásos, az lehet a tejpéptől (tápszertől) és a bébiételekben lévő keményítőktől is (mindben van). Ezért is lenne jobb a házilag készült püré.

A bébiételeknél én is megfigyeltem, hogy nem lehet megbízni a rájuk írt ajánlott életkorban. Én mindig a saját (védőnőtől kapott) hozzátáplálási táblázat alapján haladtam, ha nem passzolt bele egy bébiétel bármelyik összetevője, akkor nem adtam. A második gyerekem már egyáltalán nem kapott bébiételt, mert emésztési problémái voltak (tejallergia, rendszeres hasmenés).

2016. nov. 9. 11:22
 14/15 anonim ***** válasza:
53%

A gyártó el akar adni. Sok mindenen rajta van a 4 hónap, pedig már minden hivatalos szakmai ajánlás 6 hótól javasolja a hozzátáplálás elkezdését, anyatejes és tápszeres babánál egyaránt.

Ne legyél naiv, a bébiételgyártót nem érdekli a gyerek egészsége csak a bevétel.

2016. nov. 9. 12:14
 15/15 anonim ***** válasza:
42%
Mi nagyon korán kezdtük a hozzátáplálást mert a tápszer nem bizonyult elégnek 4 hónapos most 1,5 hónapja kezdtem gyógyszertárban kapható bébi ételekkel 3 hónaposan olyat kapott amiben tejszín van és az ég világon semmi baja nem lett. Szuper doktornőm van a védőnőm meg utált személy a háznál meg kellet mutatnom hogy miket eszik a kisfiam és a 8 üvegből 7-et kidobásra ítélt helyette ajánlott egy iszonyú drága tápszert aminek ugyanazok az összetevői mint amit most is eszik de a márka miatt csak 9000ft-al kerül többe mint amit most kap és volt pofája azt mondani hogy a fél kiló fogyás 2 hét alatt nem ad aggodalomra okot de fél éves koráig ne tápláljam semmi féleképpen hozzá. 24 éves frissen végzet gyermektelen nőről beszélünk, én szépen haza küldtem azóta hizott a kisfiam 2 kilót nagyon vidám erős kisfiú az első étel amit csinálta neki zöldborsó volt pici vízzel és egy kiskanál natúr joghurttal össze turmixolva 1 hónapja azóta heti 2x van és imádja. Engem nem érdekel semmilyen frissen végzett védőnő vagy táblázat én annak hiszek amit látok és azt látom hogy síros nyűgös kisfiamból békés nyugodt mosolygós kisgyerek lesz aki mára már végig alussza az éjszakát még régen óránként kelt enni.
2016. nov. 13. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!