Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mi a véleményetek a babám...

Mi a véleményetek a babám 7500 grammos súlyáról? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Tegnap volt 4 hónapos a kisfiam. Ma vittem orvoshoz. Lemérték és 7500 gramm, 1 hónap alatt 1 kg hízott. Az orvos szerint ez katasztrófa és nagyon sok. Hozzáteszem mindenki más szerint nem sok, pont jó.

Egyébként tápszeres baba az első perctől kezdve és a születési súlya se volt kicsi 4500 grammal született.

Kérdezte az orvos hogy hányszor eszik és mennyit. Mondtam hogy 4-szer 200 ml-t ( reggel fél 8, 11:30, 15:30, 19:30, persze nem pont így de hasonló időkben)

Erre az orvos közölte hogy 5-ször kellene ennie 180 ml-t mert a 4x200 az nagyon sok... Erre én hogy számításaim szerint az 5x180 ml az összesen 900 ml és a 4x200 az 800, akkor melyik is a több??

nem akarok rosszat a babának, de szerintem nincs vele gond... de akkor az orvos miért mondja ilyeneket??most ne adjak neki enni és sírjon??? hát neeeem!!!

2016. szept. 5. 13:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp annyit adj amennyit kér! Ő tudja mennyire van szüksége. Ezek a táblázatok hogy mennyit KELL híznia es mennyit KELL ennie, csak általánosítások. Az én csemetém az első két hónapban 2 kilót hízott, aztán a második két hónapban már csak egyet. 4 hónaposan duplázta meg a súlyát. Soha senki nem piszkált emiatt.

Egy a lényeg:

Legyen elég pisis kakis pelus, érezze jól magát, hízzon. Mással ne foglalkozz.

2016. szept. 5. 16:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én vagyok a másik véglet!

Lányom 11 hónapos és 7500g! Nem volt koraszülött, szép súllyal született 3610g-mal.

Nekem meg pontosan ez a problémám hogy csak enye benyét kapunk e miatt, pedig mindent eszik csak nagyon keveset.

2016. szept. 5. 19:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Felhàborìtónak tartom,hogy riogatjàk az embert folyton közben meg van olyan gyerek aki szó szerint éhenhal... Ennyit a rendszerről.

Szerintem szard le. Bólogass,hogy rendben rendben úgy van/ úgy lesz és kész.

A kisfiam 4 kgval született anyatejes baba volt végig. De csak 20 ml- t evett, úgy engedtek ki a kórhàzból,hogy pótoljak neki 35 ml-ig tàpszerrel. Bólogattam bőszen, otthon bőgtem hogy éhen fog halni, de nem tàpszereztem inkàbb, éreztem hogy nem kell. Olyan vìgan elégedetten aludt 2-4 óràkat a kis 20-30 ml tejekkel hogy ihajj. Én meg hagytam. ( fejnem kellett onnan tudom hogy mennyit evett, mivel a kórhàzban adtak neki tàpszert ìgy cicizni nem akart eleinte) Aztàn jött a védőnő meglàtta az étkezési naplôt és kb őrjöngve közölte hogy azonnal tàpszerezzem mert blablabla... Persze persze bólogattam. 1 hónapos stàtuszon 5,26 kg volt a fiam a napi 7x 20-30 ml anyatejével.

Szerinted mit mondott a védőnő??? Nem kellene hogy elhìzzon a gyerek, meg nem lesz tejem ha ennyit pótolok tàpszerrel. És azt ugye én sem akarhatom... Fapofàval bólogat, bólogat, belül meg simàn qrva anyàztam, hogy ez a szakember???

Egy hónap múlva màr szépen cicizett a fiam, csak néha fejtem, ìgy tudom hogy kb 40-60 ml- t evett/ alkalom, naponta 5-6x. 1 kg-t hìzott megint. Itt màr komolyan el kellett volna gondolkodnom a védőnő szerint a gyermekkori elhìzàs veszélyein... Pfff...

4 hónaposan szintén 7,5 kg körül volt, na ott voltam pont költözés előtt és ami a csövön kifért megkapta a véleményemet,hogy egy utolsó inkompetens barom, aki miatt simàn 2 hét alatt tàpszeres lett volna a gyerek stb stb... Semmi haszna nem volt, de megkönnyebbültem. Ez pedig szomorú,hogy ilyen embert "adnak" a szülő mellé "segìteni"...

Ugyanez a gyermekorvosokkal is a helyzet, ezért nem is volt még sosem körzetes gyerekorvosunk, mert ott legalàbb lehet vàlogatni. Ha nem vagy elégedett hidd el talàlsz jobbat.

2016. szept. 8. 23:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Én megpróbálnék vizet-teát adni két evés között. Mert lehet, hogy szomjas, száraz a levegő, vagy valami.

Eleve a 4 kg fölötti gyerekek gyakrabban lesznek cukorbetegek, később is. Figyelni kell. Biztos rögtön tesztelték.

Nem értek egyet az "igény szerinti" etetéssel, úgy alapjában. A gyomornak -akármekkora- valamennyire rendszeres működésre van szüksége, meg kell próbálni beállítani optimálisra.

Másért is sírhat, nem csak éhség miatt.

4szer enni ekkora gyomorral nem lehet egészséges, akármilyen kényelmes is nekünk. Nem annyira az össz mennyiség, hanem az adagolás lehet a megoldás. És ha közben kérne, először egy kis folyadékot kínálni. Látszik az, hogy elég-e a folyadék, vagy tényleg éhes.

4 hónaposan lehet már mást is kóstoltatni, kanállal, folyadékként is. OLyat, ami nem hízlal.

2016. szept. 23. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!