Milyen tempóban haladjak a hozzátáplálásban? Részletek lent.
Most 6 hós, 5 hósan kezdtük, tápszeres a babám és jó súlyban van.
Ott tartunk, hogy tízóraira kap 100 ml gyümölcsöt majd kiegészítem tápszerrel. Ebéd 100 ml főzelék majd tápszer. Fokozatosan adom az új ízeket. Eddig jól fogadott mindent.
De hogyan tovább? Mikor váltsak ki egy étkezést? Milyen sorrendben? Mikor vezessem be az uzsonnát?
elméletileg úgy szokták, hogy nem méregetek, mennyit egyen a baba, hanem pár nap után már ennyit kaphat amennyit kér és ugye akkor van kiváltva az étkezés, ha utána (vízivás után) elutasítja a tápszert és ezután jöhet a következő étkezés.
te ugye még egyet se váltottál ki de már kettőbe belekezdtél, én azt mondom, hogy most akkor váltsd ki a 10órait majd az ebédet és csak ezután kezd majd el az uzsonnát.
aztán meg is állhatsz, majd a vacsit akkor kell elkezdeni mikor nem elég neki csak a tápszer, enyém 10 hónaposan tartott ott, itt olvastam, hogy sok baba még 1,5 évesen is csak tápszert vacsizik, szóval nem kell sietned sem :)
Már 1étkezést ki vàlthattál volna így az 1hó alatt :)
Mindenki mást vált ki, más-más sorrendben.. Én lányom 6hós, kivan váltva a 10órai és az ebéd, 7hósan fogom majd az uzsit :)
mi is 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást. az elején 5-6napig adtam neki újat, majd a 7. napon teljes adagot. és olvastam hogy elég 4-5 napig bevezetni. így 3napig fokozatosan majd a 4. napon teljes adagot kapott. ha egy hónapja kezdted akkor nyugodtan kiválthatsz már egy étkezést annyi gyümölccsel/főzelékkel amennyit megeszik. én mikor próbáltam kiváltani mindig után megkínáltam tápszerrel és amennyit megivott még annak megfelelően növeltem a főzelék adagját. így mikor egyik nap alig 50ml-t evett másnap már nem adtam neki tápszert csak vizet. az ebédet majd a tízórait váltottam ki. 6 és 7 hónaposan. utána az uzsonnát kb 8-9 hónap körül. ha még nem adtál neki húst, csirkemellel kezdheted, meg a glutént is fontos bevezetni minél előbb.
a sorrendet nézd egy hozzátáplálási táblázatból.
én ezt követtem.
Köszönöm a részletes válaszokat! Nagy segítség ez most, mert hárman háromfélét tanácsoltak eddig.
Azt hiszem, hogy egyik napról a másikra is ki lehetne váltani az étkezést a babámnál, jóízűen evett eddig mindent, amit adtam.
Glutént bevezettem a 7 gabonással :) adom mindig a gyümölcséhez. Azért is vezettem be, amint csak lehetett (ajánlás szerint), mert jó ha 3 órát kibír két etetés között, gondoltam ez is számít kicsit, jobban laktat.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!