7-8 hónapos anyatejes babák anyukái! Ki hol tart a hozzátáplálásban?
7 hos, 10 orai, ebéd
, uzsi kiváltva.. Reggel este és éjjel van ég cicike.
200grammokat eszik egy egy étkezésre :)
Pépesen eszik, de megeszi a villával tört darabosabbat is. A kiflin is jot nyammog :)
8 hónapos a lányunk.
6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást,addig csak anyatejet kapott.
Most ott tartunk,hogy ebéd-vacsi van kiváltva.
Délelőtt szopizik,ebédre főzelék,délután szopi,aztán uzsira valamilyen gyümölcs,vacsira tejpépet eszik.És még elalvás előtt van szopi is,mert ilyenkor általában cicin alszik el.
Éjjel még 3-4x ébred cicizni.
Szép adagokat eszik,nem panaszkodom.Olyan 300-400 g körül eszik délbe főzeléket,jó étvágya van.Érdeklődő.Bármit megenne,ha hagynám. :D
Kedves 4-es!
Szerintem ez nem normális dolog a lányodnál.
Orvos mit mondott erre?Szerintük ez így jó?
Nem rosszindulatból,csak aggódásból kérdezem!
3-as voltam
Teljesen jó súlyban van, hurkás is. Jól fejlődik (értelmileg is, 3 szótagú szavakat is tud mondani), lázzas beteg eddig csak egyszer volt 1 napig; egyszerűen ő ilyen. És ezzel nem én vagyok így egyedül, csak vagy nem gyakori jelenség, vagy a szülők nem mernek róla más szülőnek beszélni róla. Mivel elég sok a tejem, és napi 10-12 szopizik , ami legalább 120-170 ml, az anyatej kalóriatartalma 50-60 közt lehet, így naponta 600-700 kalóriát fogyaszt. Az olyan, mintha egy felnőtt naponta 4000-5000 kalóriát fogyasztana. Mivel a kisgyermek élsportolónak tekinthető, ez éppen hogy elég. A védőnő is tud róla, ő még nála "rosszabb" esettel is találkozott az elmúlt 25 éve alatt. A másik, hogy sokat morfondíroztam, hogy mondjuk olyan országokban, ahol az édesanyának sincs szinte mit ennie, azért ott is nőnek fel gyerekeke, és sokszor nem az éhség miatt nagy ott a csecsemőhalálozási arány, hanem a betegségek miatt.
Köszönöm az aggódásotokat, tudom ezen én is átestem. A barátnőm kisfia is ilyen volt, amíg anyatejes volt 17 hónapos koráig. Mostanra ő is 18 éves egészséges, átlagos testalkatú felnőtt lett.
Jó, találd már ki h már beszél is nem??? :))
Én nem hiszem el h a védőnő ezt hagyja....
És azért nem eszik mert te nem akarod....ez teljesen lejön az irásodbol......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!