Miért sürgetik a szülők a hozzátáplálást anyatejes babáknál?
Nem értem, ez miért izgat másokat.
Mi sokat szenvedtünk a kakival, több kivizsgáláson is volt a lányom, így 3,5 hónaposan kapott barackot, ami csodát tett. A fejem verem a falba, hogy nem korábban tettem meg. Igaz, úgy 1 hónapig nem kapott mást csak napi pár falat barackot.
Ez szerintem a magánügyünk, nem szeretem senkinek az orrára kötni és utálom, amikor erről faggatnak meg burkoltan (vagy kevésbé burkoltan) kioktatnak és szaranyának mondanak/gondolnak.
Én sem értem, lányom pont hat hónaposan és egy naposan kapott mást, mint anyatejet. Két éves, nagyon jó evő, soha nem válogatott. Sokszor leírtam már itt, hogy szerintem akinek nincs problémája a tej mennyiségével, az ne kezdje el ennél hamarabb a hozzátáplálást. Minden szakirodalomban ezt ajánlják. Ezután mindig lepontoztak. Pedig mindig folytattam azzal, hogy más az, ha valamilyen egészségügyi ok indokolja a korábbi hozzátáplálást. Az anyuka és a baba testi, lelki egészsége érdekében ha valaki elkezdi hamarabb, azzal nincs semmi bajom. Szerintem ez akkor teljesen indokolt.
Kedves 3-as, nem lehet hogy mások nem is gondolnak idézlet "szaranyának" csak neked van valami miatt lelkiismeretfurdalásod? Amit leírtál, az teljesen indokolja, hogy megkezdted a barack kóstoltatását...
Kedves 6-os, nem hiszem hogy összefüggne a korai hozzátáplálás és az hogy jó evő legyen valaki, pont tegnap tettem fel itt kérdést, hogy a jó evő 2 évesek mennyit ehetnek, mert az én lányom mindig éhes :-)
7-es, így gondolom én is, és aki 3 hósan kérdezgeti hogy kezdheti-e a hozzátáplálást, rendre kapja a válaszokat hogy még várj vele. Még akkor is erőltetnék, ha ugyanúgy jön ki ahogy bement. Ezért kérdezem, hogy mi ezeknek az oka. Pláne ha még macerásabb is etetni.
Ja mégegy: a tájékoztató füzetekben, prospektusokban is az van, hogy 6 hónaposig lehetőleg kizárólag szoptassunk, nem 4 hónaposig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!