Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért sürgetik a szülők a...

Miért sürgetik a szülők a hozzátáplálást anyatejes babáknál?

Figyelt kérdés
Olvasom hogy 3 hónapos babák szülei kérdezik hogy mikor adhatna már valami mást. Szerintem ezerszer kényelmesebb megszoptatni mint etetőszék-előke-melegítés-etetés-arc/kézlemosás stb. Már ha nincs semmi probléma a szopival.
2013. aug. 23. 12:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Én 4 hónaposan elkezdtem kóstoltatni az ételeket, azért mert én így tartom jónak és pont. Szerintem így amikor már kell, gyorsabban ki lehet váltani étkezéseket (6 hós kor után), de így is 8 hónaposan sikerült csak kiváltani az első étkezést...
2013. aug. 23. 12:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Az más, 4 hósan már ajánlják a gyümölcsleveket, mert az anyatej vastartalma kimerülőben. De miért is kell hamarabb kiváltani egy-egy szopizást?
2013. aug. 23. 12:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, ez miért izgat másokat.

Mi sokat szenvedtünk a kakival, több kivizsgáláson is volt a lányom, így 3,5 hónaposan kapott barackot, ami csodát tett. A fejem verem a falba, hogy nem korábban tettem meg. Igaz, úgy 1 hónapig nem kapott mást csak napi pár falat barackot.

Ez szerintem a magánügyünk, nem szeretem senkinek az orrára kötni és utálom, amikor erről faggatnak meg burkoltan (vagy kevésbé burkoltan) kioktatnak és szaranyának mondanak/gondolnak.

2013. aug. 23. 12:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem IZGAT a téma csak kiváncsi vagyok. Azokra az esetekre gondolok amikor semmi egészségügyi probléma nincs.
2013. aug. 23. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez mindenkinek magánügye, de egyébként számomra semmi macera nem volt a rendes ételekkel történő etetéssel. Nem ördöngősség egyáltalán.
2013. aug. 23. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
4 hónapos kor körül azért ajánlatos bevezetni a gyümölcsöt zöldséget mert annál hamarább elfogadja majd. Attól lehet szoptatni csak később nem mindegy milyen evő lesz a gyermeked. Válogat vagy szépen megeszik mindent. Mi 4 hósan kezdtük az almát kaki probléma miatt de nem is bántam meg mert mára mindent eszik az 1 éves fiam. Bármilyen főzeléket zöldséget, gyümölcsöt sőt most már kap a mi kajánkból is.
2013. aug. 23. 12:59
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Én sem értem, lányom pont hat hónaposan és egy naposan kapott mást, mint anyatejet. Két éves, nagyon jó evő, soha nem válogatott. Sokszor leírtam már itt, hogy szerintem akinek nincs problémája a tej mennyiségével, az ne kezdje el ennél hamarabb a hozzátáplálást. Minden szakirodalomban ezt ajánlják. Ezután mindig lepontoztak. Pedig mindig folytattam azzal, hogy más az, ha valamilyen egészségügyi ok indokolja a korábbi hozzátáplálást. Az anyuka és a baba testi, lelki egészsége érdekében ha valaki elkezdi hamarabb, azzal nincs semmi bajom. Szerintem ez akkor teljesen indokolt.

Kedves 3-as, nem lehet hogy mások nem is gondolnak idézlet "szaranyának" csak neked van valami miatt lelkiismeretfurdalásod? Amit leírtál, az teljesen indokolja, hogy megkezdted a barack kóstoltatását...

Kedves 6-os, nem hiszem hogy összefüggne a korai hozzátáplálás és az hogy jó evő legyen valaki, pont tegnap tettem fel itt kérdést, hogy a jó evő 2 évesek mennyit ehetnek, mert az én lányom mindig éhes :-)

2013. aug. 23. 14:20
 8/8 A kérdező kommentje:

7-es, így gondolom én is, és aki 3 hósan kérdezgeti hogy kezdheti-e a hozzátáplálást, rendre kapja a válaszokat hogy még várj vele. Még akkor is erőltetnék, ha ugyanúgy jön ki ahogy bement. Ezért kérdezem, hogy mi ezeknek az oka. Pláne ha még macerásabb is etetni.

Ja mégegy: a tájékoztató füzetekben, prospektusokban is az van, hogy 6 hónaposig lehetőleg kizárólag szoptassunk, nem 4 hónaposig.

2013. aug. 23. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!