Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért a mániája mindenkinek...

Miért a mániája mindenkinek az idő előtti hozzátáplálás erőltetése? Már teljesen kivagyunk!

Figyelt kérdés

Ez most nem egy mit tegyek kérdés, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek miért ez a mániájuk az idősebbeknek?

A gyerek 2,5 hónapos kora óta halljuk mindenhol azt, hogy miért csak tápszert eszik, így nem fog fejlődni, már kóstoltatni kellene vele mást. Anyám, anyósom, random emberek a munkahelyemen, családtagok. Rosszallóan ingatják a fejüket arra, hogy 6 hónapos korban kezdjük az egészet. A gyerekorvos is azt mondta, 7 hónapos korig kell elkezdeni. Sőt, azt is, hogy csak azért hülyeség lenne elkezdeni, mert most vannak idénygyümölcsök, feltalálták a fagyasztót is.:)

Anyósom odáig megy, hogy konkrétan hoz a gyereknek almát és barackot és erőlteti ránk, hogy pürésítsük le (tudom, hogy nem azzal kell kezdeni, de ő azt hiszi). Mi nem bánjuk, mert megmondtuk, hogy mi esszük meg és mondjuk mi nagy gyümölcsösek vagyunk.:D

2016. aug. 7. 08:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk a dédi is agyonsértődött olyanokon hogy nem adom a főztjét a babának mert fűszeres vagy puffaszto vagy olajos stb.

És volt is hogy mig elfordultam tojással keszult akármit tömködött a gyerekbe.. onnanstol kezdve nem volt pillanat hogy magukra hagyom őket, inkabb el se mosogattam.

A nagyink már a rugalmas generácio ő mindent tiszteletben tarrott amit kértem mondtam, amikor az almával szerencsétlenkedtünk csinált párolt almapépet és segitett hogy megértsem hogy csinálja és falta a baba, addig meg "bőgtem" hogy hogy kezdjem a hozzátáplálást. Volt nála kulon fazék is csak vizforralásra meg stb.

De a gyk n is olvasom amugy hiába mostani generácio hogy 4-5 honaposan kezdik de egy táblázatot nem olvasnak el, vagy ajánlásokat szabályokat, az alma után már itt kérdeznek olyan szinten nem tudnak semmit.DE ez a jobbik eset hogy legalább kérdeznek!

Mert amikor boltba jön a kisebbség gyereke alig éri fel a pultot, de a pár forintjaikbol is chipset meg cola-t kérnek mert arra nevelik a szülők.meg minden 2. elhizott lihegős szivleterhelt gyerek a pörköltjeik miatt..

De én se vagyok tökéletes én pl nem birom amikor nem eszik gyümölcsöz zoldséget, szinte csak tejbegriz meg hus megy.tiszta dühvel boritom ki a csapba az akármilyen gyümilét miután agyonapritottam szitáltam meg anyámkínnya és nem issza hogy még nejem is edződnöm kell

2016. aug. 7. 13:20
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

Mert régen még úgy volt, és azt hiszik, hogy ami új, az hülyeség.

Azzal érvelnek, hogy ők is úgy etettek minket/őket is úgy etették, és semmi bajuk nem lett. Sokaknak tényleg nem lett baja, másoknak meg igen. "Az úr adta, az úr elvette." Ez van, az úr hibája volt, nem az anyáé, ha a rossz ht. miatt meghalt egy baba. Illetve lehet, hogy mikor megetette, akkor nem volt semmi baja, de a felnőttkori betegségekkel már nem kapcsolják össze. Úgy értem, gyerekkorban kialakul egy rossz táplálkozás, ami miatt felnőtten pl. cukorbeteg, elhízott, szívbeteg lesz. De nyilván nem kapcsolják össze ezt az idősek azzal, hogy 4 hónaposan pörköltet adtak a gyereküknek.

Pl. nagypapám a vizen kívül mindentől f0sik, de szerinte én vagyok a hülye, hogy ezt-azt nem akarok a gyerekemnek idő előtt adni. Vagy apám kövér, magas a koleszterinje, meszesek az erei, de én vagyok a hülye, hogy nem "pörkütt-nokedli"-t adok reggel-délben-este a gyereknek meg kolbászt szalonnával. Sőt, mikor mondtam, hogy a gyerek nem ette meg a zabkását, akkor megkaptam, hogy azért nem eszi meg, mert olyan sz@rokat főzök, bezzeg ha pörköltet adnék. Cukorból igyekszem minél kevesebbet adni, erre öreganyám mondta, hoyg gyerekkoromban én is nagykanállal ettem nála a cukrot, mégse lett semmi bajom. Na annyira nem lett semmi bajom, hogy 13 éves koromtól elkezdtem hízni, ami miatt kiközösítettek, stb. Meg lett egy erős édesség függőségem. Minden nap szenvedek azzal, hogy nehogy bevágjak egy tábla csokit. De tényleg semmi bajom nem lett tőle.

De amiért nálad főleg erőltetik, az amiatt van, hogy tápszeres. Sokan azt hiszik, hogy a tápszer valami sátántól való dolog. Holott nagyon hasznos táplálék (persze az anyatej a legjobb, de nem mindenkinek van). Az emberi csecsemők tápanyagigényéhez van gyártva, szemben a tehéntejjel. Az almának pl. kevesebb a kalóriatartalma, mint az anyatejnek vagy a tápszernek, mégis azt javasolják, hogy tömd meg almával a gyereket ha nem hízik. CSak elfoglalja az értékes anyatej/tápszer elől a helyet. De hiába érvel ezzel bárki is, mintha meg sem hallanák.

2016. aug. 7. 18:01
 13/15 anonim ***** válasza:
70%

Hogy miért? Erre nem tudom a választ, de én is keresem :) Ugyanis már én is kivagyok ettől!!!

6 hónapos babám már ehetne rakott krumplit pl. Ez a legutóbbi. Ja mondom, a krumplit megehetné, ha nem lenne megfűszerezve, de a többivel még várjunk. Volt, hogy a szemem előtt tömték a szájába a szilvát, aztán örültek hogy szívja. (be sincs vezetve, amúgy is délután, 2 evés között volt...) Persze hogy szívja, mindent rág, szív. Egy kavicsot is élvezettel venne a szájába :D Akkor megkaptuk a szilvát, hogy turmixoljam le neki. Megettük apával :D Szóval, ha akkor ezt csinálják mikor ott vagyok, mit adnának neki, ha nem vagyok ott? Csokit? Mert egy 6 hónapos már ehet mindent. Aha... Meg cukrozzam meg a mindent, krumplit is (látott már valaki cukrozott krumplit?) hogy megegye, mert nem fogja. Hát nem cukrozok semmit. Az édes dolgokat nem is szereti. Szerencsére.

Meghallgatom, okosan bólogatok, aztán úgy csinálom, ahogy jónak gondolom. Úgyis én vagyok vele, én látom mit igényel, mennyit, stb. Egyébként is eldönthetem mit adok a saját gyerekemnek? Ha majd valamit nem tudok kérdezek. Orvostól, védőnőtől. De nyilván ők se tudják. Mert mi az hogy nem eszik még kolbászt szalonnával, meg pörköltet?

Férjem már megmondta hogy azt eszik a baba, amit az anyja jónak gondol. Pont. Kíváncsi vagyok felfogják-e végre.

2016. aug. 8. 16:15
 14/15 A kérdező kommentje:
13: Teljesen jó, hogy megettétek apukáddal a szilvát. Most reményt adtál, hogy van még olyan a szüleink generációjában, aki hisz a fejlődésben. Apu is ilyen egyébként, csak anyukám és anyósom meggyőzhetetlenek.:)
2016. aug. 9. 23:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Nos nálunk olyan szitu vt hogy a dédimama a porcukros lekváros li zert adta az 5 hós lányomnak mert megkívánta!!!! Én nem voltam épp ott mert másik gyerekkel voltam épp. De a mentő vitte a gyereket allergia miatt!!!! Hálistennek semmi komoly kb 5 percet voltunk bent. Ne félj azóta semmit nem ad neki!!! Ilyesztgetésnek nálunk tökéletes most már. Így em szekál meg sürget senki.
2016. aug. 10. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!