Miért a mániája mindenkinek az idő előtti hozzátáplálás erőltetése? Már teljesen kivagyunk!
Ez most nem egy mit tegyek kérdés, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek miért ez a mániájuk az idősebbeknek?
A gyerek 2,5 hónapos kora óta halljuk mindenhol azt, hogy miért csak tápszert eszik, így nem fog fejlődni, már kóstoltatni kellene vele mást. Anyám, anyósom, random emberek a munkahelyemen, családtagok. Rosszallóan ingatják a fejüket arra, hogy 6 hónapos korban kezdjük az egészet. A gyerekorvos is azt mondta, 7 hónapos korig kell elkezdeni. Sőt, azt is, hogy csak azért hülyeség lenne elkezdeni, mert most vannak idénygyümölcsök, feltalálták a fagyasztót is.:)
Anyósom odáig megy, hogy konkrétan hoz a gyereknek almát és barackot és erőlteti ránk, hogy pürésítsük le (tudom, hogy nem azzal kell kezdeni, de ő azt hiszi). Mi nem bánjuk, mert megmondtuk, hogy mi esszük meg és mondjuk mi nagy gyümölcsösek vagyunk.:D
Amíg rengeteg orvos is a korai hozzátáplálást javasolja (az alattunk lakónak 3! hónapot mondott az orvosa és a tanár csaj alig várja hogy kezdhesse - 6 hetes a gyerek), nincs mit csodálkozni.
Erős beidegződés.
Egyébként mivel szeretnél kezdeni? Az alma tökéletes.
Mert régebben tényleg így volt, hogy minél hamarabb kapjon mást is. Valószínűleg száz évekkel ezelőtt is ez volt, a túlélés miatt. Azóta az az álláspont, hogy 6 hónapos korig a legjobb (szinte) kizárólag szoptatni, és 5-6 hónapos kor jó elkezdeni a kóstoltatást. Pl. most az is axióma, hogy tehéntejet ne adjunk a gyereknek - amikor én voltam baba, akkor anyámnak tápszer híján a cukrozott tehéntejet ajánlották, és három hetes koromtól kezdve azt kaptam.
Ha vigasztal, nem te vagy az egyedüli, aki ezzel küzd. Szomszédunkban lévő babánál az volt a terv, hogy 6 hónapig csak szopik, erre volt is lehetőség a jó minőségű tejnek köszönhetően, de a gyerek alig múlt 3 hónapos, amikor anyuka rajtakapta a nagymamát a melléetetgetésen... Mert az "úgy normális". Sajnos nagyon nehezen irtható ki a hülyeség, még a régen praktizáló orvosok és védőnők fejéből is.
Nekem még meg sem született a MÁSODIK gyerekem, de már tolják a rokonok, hogy 6 hónaposan már mindent ehet, simán a levesből a zöldséget (mindent leveskockával és vegetával főz) és a főzeléket adhatom.
Hát majd rájönnek ugyanúgy, mint az elsőnél, hogy nem fogják adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!