Szerintetek hallgassak rájuk?
Ne hallgass rájuk, csináld, ahogy neked tetszik.
Egyébként 5-6 hónapos korig kellene várni a kóstolással/hozzátáplálással mind anyatejes, mind tápszeres babáknál.
Azért, mert egy baba esetleg tápszeres, még nem lesz hamarabb érett az emésztőrendszere más táplálékra. Velük is ugyanaddig kellene várni.
Nekem anyósom és anyám is elmondta minden alkalommal, hogy én (és a férjem) már 2-3 hónaposan tejbegrizet ettünk, krémtúrót meg reszelt almát.. mikor volt a babám 3 hónapos. 4-5 hónapos korában pedig azzal jöttek, hogy éhes a baba mert mennyi mást kellene már ennie. Most se adok neki persze akármit és meg is kaptam anyósomtól legutóbb, hogy a férjem 8 hónaposan már azt ette, amit ők.
Egyik fülemen be, a másikon meg ki. Nem érdekel. Úgyis velem van a baba, nem vele.
Régen ez volt a szokás, azóta pedig eltelt 30 év, szerencsére volt azóta egy pár kutatás. Ha szeretnél várni 5-6 hónapos koráig, akkor tedd azt. A te gyereked, te vagy vele, te fogod etetni.
Az én anyósom is adott volna már a gyereknek (7 hónapos!) székelykáposztát, mikor nála voltunk látogatóban, ha csak rajta múlik.
Egyébként mesélte, hogy ő is hamar elkezdte a gyerekeivel a hozzátáplálást. Ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy azért, mert három hónap szoptatás után elapadt a teje. Negyven éve még az volt a "divat", hogy szigorúan három óránként lehet etetni a gyereket, ami ugye nem követi a növekedési ugrást, ha sír a gyerek az éhségtől, akkor sír... egyszóval nem tudta három hónap után folytatni a szoptatást. Szerintem ez is lehet az oka, hogy az előző generációs szülők, nagyszülők ilyen hamar hozzátápláltak. Amiből mára annyi maradt meg az emlékezetükbe, hogy már három hónapos kortól adni kell rendes ételt is a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!