Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4 hónapos kortól 6 hónapos...

4 hónapos kortól 6 hónapos korig milyen ételeket kóstoltathatok, vezethetek be?

Figyelt kérdés
A gyerekorvos javasolta, hogy tápszeres hasfájós babámnál 4 hónaposan kezdjem el az ételek bevezetését az almával, utána a táblázatok alapján haladjak. Azonban a legtöbb táblázatban 6 hónapos kortól írják az ételeket. Az alma után mit adhatok neki 4-5-6 hónaposan?
2016. jún. 8. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

[link]

[link]

RENGETEG táblázat van, és 4 vagy 4-6 hónapos kortól írják. Attól függ, tápszeres a baba vagy anyatejes, mert tápszereset 4, anyatejeset pedig 6 hónapos kortól szoktak hozzátáplálni, ezért van 4-6 hónak írva.

2016. jún. 8. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:
23%
Anyukám nálam és ikertesómnál rögtön paprikás krumplival kezdte a szilárd ételekkel való ismertetést. :DDD Állítólag az orvos majdnem lefordult a székről, amikor mondta neki. :D
2016. jún. 8. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Alma barack répa krumpli sütőtök. Cékla is meggy is mehet de az inkább már 6 hó körül.
2016. jún. 8. 16:36
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Válts orvost!

Sík hülye az, aki a hasfájós babát korai hozzátáplálását szorgalmazza, hisz pont azért hasfájós mert éretlen az emésztőrendszere. Ezt még megterhelni szilárddal....

Egyébként az érvényben lévő who ajánlás 6 hónapot mond a tápszeresnél is.

2016. jún. 8. 17:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Éppen azért írják a táblázatok a 6 hónapot, mert akkortól ajánlott. Van olyan baba, amielyik még 6 hónaposan sem áll rá készen.Hasfájós babának én sem adnék szilárdat.

Inkább tápszert kéne váltani...

2016. jún. 8. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:
A kisfiam szintén tápszeres (3 hónapos korától) és hasfájós volt.A védőnő nagyon erőltette a hozzátáplálást,így 5 hónaposan megkóstoltattam vele az almát, 1 órát sírt,úgy megcsavarta a hasát,így pihentettük a dolgot. A baracktól még 10 hónaposan is sírt.
2016. jún. 8. 19:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt mondta a gyerekorvos de nem mertem. Jól tettem. 6-8 hónapos kora között bármit adtam neki, fájt tőle a hasa. Majd egyik napról a másikra megoldódott. Így "csak" 2 nehéz hónap volt 4 helyett. Gondolom később érett meg az emésztése.

Alma, barack, krumpli, répa, sütőtök az első ételek.

2016. jún. 10. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!