Anyatejes babatoknal hany honaposan kezdtetek el eteleket bevezetni?
Milyenetelekkel kezdtetek?
Nekem jovo heten lesz 4 honapos a babam, kizarolag anyatejes
3 hónaposan, orvossal egyeztetve.
Alma-krumpli-saláta-sütőtök-répa sorrendben kb.
6 hónaposan kezdtük. Nem kell sehova rohanni szerintem.
Ha van elég tej akkor főként.
Személy szerint ha tápszeres lett volna is csak 6 hósan kezdtem volna el. Azóta is lassan haladunk. 9 hós eszik sok mindent már, de koránt sem annyit mint egyes kortársai akik szintén 6 hósankezdték. 3-4 naponta kap új ízt. Egy héten 2 nagyritkán 3 új íz van bevezetve.
Ma 6 hónapos, múlt héten kezdtük almalével, 3 napja eszik egy kevés pürét is.
Ráértek még. Annyi ideje lesz még életében eszegetni, 6 hónapos koráig az anyatej (annak hiányában a tápszer), amit valóban képes feldolgozni, megemészteni.
Kb. 5,5 hónaposan.
Gyerekorvos már előbb is javasolta, 4 hónapos kontrollon, mert bukós-hasmenős gondjaink voltak, akkor pár kanállal kipróbáltam, de láttam rajta, hogy nem vevő rá. Így vártunk. Addig bukott-hasmenősködött tovább.
Nem "tilos" 6 hónapos kor előtt elkezdeni a hozzátáplálást, csak a jelenlegi WHO ajánlás 6 hónapos kortól javasolja a kezdését.
Mellesleg a legújabb kutatások mind azt támasztják alá. hogy a korai hozzátáplálás nem fokozza az ételallergia kialakulását, hanem éppen véd tőle.
Itt van róla cikk angolul:
És néhány (sajnos) lebutítottabb verzió magyarul:
Kérem aki le akar pontozni, előtte legalább fussa át a fenti cikkeket.
Az én picim, most 4 és fél hónapos, és én most kezdtem el. Persze még csak kóstolgatásnál tartunk, és továbbra is szoptatom majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!