Hagyjam rá vagy vegyem elejét hogy csak játszadozzon az étellel?
Babám az utóbbi időben konkrétan etethetetlen.
Eddig szépen "kanalazott" (=mármint hagyta hogy belelapátoljam az ételt, nyitotta a száját, lehúzta az ajkával a kanálról és le is nyelte), most viszont nem.
Kikapja a kanalat a kezemből, mindkét kezével beletapicskol, úgy nyomja a szájába (vagy a nyakába), rágja, forgatja a kanalat a szájában és 99 % mellé megy, épp csak egy minimálist nyel le.
Hagyjam, mert így tanul? Nem szeretném elvenni a kedvét vagy erővel megtömni...
Csak az a baj, hogy nem lakik jól, 10 perc után megunja (de utána se kanalaz), és dühösen követeli a kaját (ami ez esetben már a tápszer, mert a pép ilyenkor már nem érdekli).
8,5 hónapos
adj neki egy kanalat (vagy kettőt, hogy mindkét keze foglalt legyen), hagyd próbálkozni, közben egy harmadik kanállal etesd meg :)
vagy azt is csinálhatod, hogy pl. gyümölcsnél adsz neki egy darab egész gyümit (alma), te meg a pépet kanalazod mikor épp a nyakába tolja akkor vanlehetőséged
A 2 kanalat már próbáltam. Mindig az kell neki, amelyik nálam van. Ha cserélek vele, az pár pillanatra leköti, de ennyi.
Az egész gyümölcsre már én is gondoltam, de az akadályoz meg, hogy még egy foga sincs.
Megpróbálom a 3 kanalat. :)
Egyébként a tányérba nem endedem hogy belenyúljon, a kanalat fogja meg úgy, hogy könyékig trutyis lesz.
8 hósan ugyan ezt csinálta a lányom. Nálunk se jött be a több kanál, mert vagy az kellett neki ami nálam van, vagy egyszerűen annyira eljátszott a sajátjával hogy nem evett :(
Én rááltam arra hogy letakarom a kezét textil pelussal!
Nálunk eddig bejött az esetek 90%-ában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!