Ráérünk még a darabos étellel?
10 hónapos a babám, két foga van alul. Az a helyzet, hogy visszautasítja a darabos ételeket. Olyannyira, hogy ha a tejpépjében véletlenül marad egy pici sűrűbb "gombóc", attól is öklendezni kezd. Minden ételét leturmixolom, mert amikor próbálkozunk a kis darabkákkal, akkor azokat mindig kitolja a nyelvével, vagy öklendezni kezd tőle. Bármennyire éhes, inkább nem eszik, ha nem "sima" az étele. Sok gyerek ilyenkor már vígan rágcsál. Hát ő nem. Rágcsál, de nem ételeket. Szokott kapni a kezébe kekszet, újabban a szájába is veszi, de amit a keksz mállani kezd a szájában, kezdődik az öklendezés. Főtt sárgarépát adnék neki legközelebb, hátha az tetszeni fog neki.
Meddig nem vagyunk elkésve a rágással? Ilyen kérdésben jártas anyukák, elmesélnétek a tapasztalataitokat?
Köszönöm a válaszokat! Az én kislányom egyelőre csak engem szeret itt-ott megharapni a két fogával. :-)
Egyébként nekem is van "darabkafóbiám", pedig én már elég idős vagyok, de ha pl. teában megérzek egy kis citromrostot, akkor egy pillanatra nekem is kigúvad a szemem. Tehát ha nem számítok darabkára, akkor szarul esik, hogy mégis van. De ha eleve meg kell rágnom valamit, akkor természetesen nem gond a "darabkanyelés". Szép napot Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!