Mikortól kapott gyermeked tehéntejet?
Miért pont addig vártál?
Mit adtál helyette, ha csak későn, 2 vagy 3 évesen kapott tejet?
Mi felnőttek sem iszunk tehéntejet, muszáj neki adni? Mit tudtok erről? (Mi cukrozatlan mandula és néha kókusztejet iszunk. Soha nem veszek tehéntejet.)
nem muszáj bevezetni egyáltalán a lényeg a fehérje és a vitaminok, ez a tejitalban is meg van egyébként.
ha nem akarsz rendes tejet adj neki tejitalt 2-3 éves koráig utána meg már azt sem muszáj, adhatsz joghurtot túrót helyette.
a kecsketejet szokták javasolni még de én úgy olvasom vérszegénységhez vezethet a rendszeres fogyasztása, szóval szerintem a tejitallal jobban jártok.
Egyébként én 1 éves kora óta adom a tehéntejet, mert mi nagyon szeretjük, én is napi fél litert iszom, fogalmam sincs jó e a szervezetemnek vagy nem és nem is érdekel, szeretem és kész a vérképem pedig tökéletes tehát tételezzük fel hogy ártani nem árt :)
a lányom is nagyon szereti de estére adok neki még tejitalt is 2 éves koráig, a vitamin tartalom miatt, és akkor 2 éves kortól meg már csak sima tejet fog kapni.
hogy egy éves korig miért vártam azt nem kell részletezni gondolom, de szerintem ezt eleve azoktól kérded akik nem vezették be egy évesen.
Kb. másfél éves koruktól.
De én évekig szoptattam mindhármat.
Nekem ugyan még kicsi a lányom, de 2-2,5 éves korábanbe fogom vezetno mert az oviban elkerülhetetlen lesz hogy kapjon és ne akkor legyen leterhelve a szervezete. Főleg hogy a tejet nagyon óvazosan kell bevezetni.
Addig tejitalt fog kapni.
Nem muszáj adnod tehén tejet de szerintem érdemes lenne neked is olyan 2,5 éves kora körül bevezetni nagyonn lassan hogy a szervezete szokja vagy ha gondot okoz kiderüljön. Aztán ha bevezetted nem kell neki adnod. Az oviban úgy os fog kapni otthon meg issza a növényi tejet
22 hónapos korától. Addig Milumil tejitalt.
Mi sem iszunk tejet (semmilyet), de azóta van itthon, amennyit a gyerek megiszik.
(Házhoz hozzák a házi tejet)
Általában elfogy, de ha marad, akkor 4-5 nap után puding, vagy tejbegríz lesz belőle. Azt is megeszi.
Férjemet meghajtja, így ő egyáltalán, én meg csak a reggeli kávéban iszom. Egyszerűen nem kívánom.
Első gyermekem 1,5 éves kora után, 2-3 gyerekem már 1 éves kora után.
Ha nem érzékeny a tejre v. laktózra, akkor érdemes bevezetni, mert a bölcsiben, oviban, bizony fog kapni és ha lesz is tejallergiája v. laktózérzékenysége akkor inkább előbb derüljön ki, mire közösségbe viszed, már tudjad.
2 évesen fogunk neki adni
Nálunk extrém volt a helyet,nagyon beteg volt (emésztéssel,gyomorral kapcsolatban és sok mindent nem ehetett,mára csak a tej és a marhahús maradt a listán).
Egy speciális,teljes értékű tápszert iszik reggel és este.Ez mellé nem mindig kér enni sem.
Receptre 930 ft egy doboz (támogatás nélkül 9300...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!