Ti egy év felett vezettétek be a tehéntejet? A tápszer és a tehéntej között van valami átmenet?
Figyelt kérdés
Most 10 hós, szopizik illetve tápszert iszik. Amint lehet, bevezetném neki a tehéntejet, ha jól tudom legkorábban egy éves kor után szabad...közte van valami átmenet, vagy addig kaphatja a tápszert? Lactogen Harmonyt kap.2015. máj. 23. 09:24
1/4 anonim válasza:
Anyatejen és tápszeren kívül mást nem kap? Gyümölcsöt, főzeléket, csirkehúst?
Igen, tehéntejet egy éves kortól, sajtot, pl. trappistát, kaphat már most is.
2/4 anonim válasza:
Az enyém egy éves kora előtt kapott joghurtot, túrót, ami azóta is rendszeres. Adtam párszor tejet neki, de nem kellett, ragaszkodik a reggel-este tápszerhez. 2 éves lesz és őszintén szólva nem merem a tejet ilyen mennyiségben adni neki (nem is issza meg), nem szeretném, ha rászokna. Hosszútávon nagy mennyiségben én még nem hallottam jót, rosszat viszont igen. Családban is van laktóz érzékeny.
Egyébként van, aki úgy csinálja, hogy keveri a tejet és a tápszert fokozatosan növelve a tej arányát, míg meg nem szokja teljesen.
3/4 anonim válasza:
Mi egy éves kora előtt natur joghurtot és kemény sajtot adtunk neki, egy év után már kapott tejes illetve tejjel készült ételeket. Mivel ő is reggel és este tápszeres, ezért tejet csak mellékesen szokott inni ritkán. Én házi tejet forralok fel és fele-fele arányban hígítom. Tehát ha te nem akarsz már tápszerezni, akkor mindenképpen hígítsd a jó minőségű tejet, mert magas a kalcium és fehérje tartalma, nem jó a kicsiknek. Ha a gyerek nem nagy tejivó, tehát megelégszik a reggeli kakaójával, macikávéjával, akkor nem kell hígítani. De ha napi fél liter tejet megiszik, akkor már igen. Mi 3 éves koráig biztosan tápszert adunk neki, szereti és igényli is reggel, este. Ha tejet is kap, akkor hígítom.
4/4 A kérdező kommentje:
de igen, mindent eszik már amit szabad neki, csak majd amint lehet a tehentejet is adnam neki.
2015. máj. 23. 14:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!