1 éves babának milyen tejtermékeket lehet adni? Milyen márkájú, ki mit ad?
Natúr joghurt, kefír (ezekből azok amik csak tejet és élőflórát tartalmaznak, semmi mást)
túró,és natúr sajt (sajtból krém, füstölt, penészes és társai csak 3 éves korban)
1 évesen be lehet vezetni a tejfölt is már.
Az engedékenyebb ajánlások 1 éves kortól mondják a tehéntejet, én várok vele 2 éves koráig. Addig ha nincs tejem, 1 éves kor felett junior tejitalt fog kapni.
én 1 évesen vezettem be a tehén tejet a védőnővel konzultálva. vegyesen tejitallal este, mert ugye annak van vitamin tartalma, reggelire pedig tisztán, csakis minimum 3,5%-ost, cserpes tejet vagy ha ahhoz nem jutottam akkor a Sparos zöld Bio tejet, házi tejet azért nem, mert valahogy nem bízom benne, nincs ismerősöm aki ilyennel foglalkozik, idegentől meg nem mertem ilyesmit, ki tudja milyen körülmények közt tárolja. a boltiakat azért bevizsgálják.
sajtot, joghurtot, túrót már 8 hónapos korától kap, a sógornőm táplálkozás kutató, tőle kértem tanácsot, ő a Nádudvarit javasolta, sajtból pedig a Tollet hogy azoknak viszonylag ár érték arányban jó az összetétele. Nem mindig fogadtam meg mert pl a Tolle trappistája ízre állagra szerintem borzasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!