Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tudtok egy nagyon finom...

Tudtok egy nagyon finom sóskafőzelék/sóskamártás receptet 1 éves kisgyermek számára? Mindent eszik már (tejet, tejtermékeket is)

Figyelt kérdés
2015. aug. 23. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:

mirelit sóskával írom:

pici olajon kiolvasztod a sóskakrémet, ha már rotyog, megszórod 1ek liszttel , jól elkevered és felöntöd negyed liter tejjel, megcukrozod (kb 1 evőkanál cukor kell bele). ezt is jól összerotyogtatod és ha kész, bele teszel egy kis doboz tejfölt. nagyon finom, krémes főzelék lesz :) vagy ha mártást akarsz, akkor több tejjel öntsd fel.

én főtt krumplit és tükörtojást szoktam hozzá köretnek adni, 1 évesen főtt tojást kapott hozzá

2015. aug. 23. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Most csináltam neki pont ebédre. Ahogy a fiam szereti:


6 jégkockányi sóskapürét olivaolajon, kis lángon kiengedve, hozzá kb. 0,5-1 ek liszt, felöntve tejjel kb. 1,5-2dl és vízzel hígítani krémleves állagúra, bele 2 krumpli nagyon kicsi kockákra vágva, annyi cukor, ami megtöri a savanyúságát és utána sózni, de a krumpli be fogja szívni a nagyrészét.

A krumplit puhára főzni benne, de figyelni, mert hamar lekaphatja. Ha ehetőre hűlt, én meg szoktam törni villával a krumplit, de egyben is megeszi, csak így nem marad forró a főttkrumpli közepe evésnél.


A sóskát, spenótot (de méga salátát is próbáltam, csak nem lett jó) én úg yteszem el, mivel nem essszük nagy mennyiségben, hogy lefonnyasztom nagyfazékban olajon és amikr összezuhant, akkor turmixolom pépesre, majd beleteszem tölcsérrel jégkockatartóba és úgy fagyasztom le. Zacskós jégkockakészítőben is jó, sima tálcásban is, azt akkor ki lehet önteni kockákban zacskóba, ha megfagyott.

2015. aug. 24. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
*1-1,5dl tej + víz
2015. aug. 24. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:

Fenti válaszokban leírt receptek nem jók, mert "nehéz", nem egészséges ételeket ajánlakat egy ilyen pici gyermeknek.

Mirelit sóskát felengedés nélkül tesszük a lábasba kevés vízzel /hogy ne kapatódjon oda míg fel el nem kezd felolvadni/, ha felolvadt és rotyog belekeverjük 1-1,5 evőkanál liszt és 150 gr tejföl keverékét rotyogásig hagyjuk főni, közben cukorral vagy tetszés szerint édesítővel /ugyan én ezt nem preferálom/ ízesítjük. A sóskánál nem a mennyiség a lényeg hanem a tartalom.

2015. aug. 26. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A mi sóskànk: vìzben felengedni főzni kis fokhagyma bele sűrìteni búzapehellyel vagy hajdina/ àrpa/ köles stb kis méz bele és kész is.
2015. aug. 26. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
Ajánlanám figyelmedbe ezt az oldalt,ahol rengeteg receptet találhatsz kisgyermekek számára: [link]
2015. aug. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
A legfontosabb, hogy az első levet le kellene önteni a sóskáról, mert nagy mennyiségű oxálsavat tartalmaz, ami kőképződéshez nagy segítséget nyújt a vesékben. Az én fiam 16 éves korától küzd a vesekövekkel. Lehet, ha pici korában leöntöttem volna a sóska első levét, akkor ..... Nem tudom, de a deitetikus ezt javasolja. Igaz így kevésbe lesz savanykás, viszont így nem kell bele cukrot rakni. A sűrítésre kiváló ötlet a krumpli.
2015. aug. 28. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!