Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szuleink miert nyomatjak,...

Szuleink miert nyomatjak, hogy a babak hozzataplalasat minel elobb el kell kezdeni?

Figyelt kérdés
Van egy 3.5 hos babam, anyam azzal nyaggat, hogy mikor adok mar neki levest/gyumolcslevet, anyosom meg azzal jott vmelyik nap, hogy egy gyermekorvostol hallotta a radioban, hogy miutan a babak szeklete darabosabb lesz (olyan, mint a tehenturo), akkortol erettek a szilard taplalekra. Hiaba mondom nekik, hogy a kislanyom meg a gyogyszert se tudja benyalni a fecskendobol, nemhogy kiskanallal etessem levessel, nincs, akivel beszelni... Nyilvan szoptatni fogom feleves koraig, csak lecci, valaki homalyositson fel, hogy minek olyan sietos nekik??
2016. márc. 10. 14:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Régen ez volt a divat, így tanulták, és mivel senki nem halt bele, így az idősebbek nem értik, hogy a mostani anyukák nagy gondja ezzel.
2016. márc. 10. 15:48
 12/16 anonim ***** válasza:

Rengeteg az ételallergia, intolerancia, bélrendszeri megbetegedés Magyarországon, ezt a túl korai hozzátáplálásra és általában a nem megfelelő táplálásra (is) vezették vissza. Ez már egy ellenérv, de szüleink, nagyszüleink generációja nem fogja érteni, nem fogadja el, ez a tapasztalatom.

Nem mindig kényelmi szempontból választották el a babákat, nagymamám pl. mesélte, hogy apámat három hónaposan be KELLETT adnia bölcsibe, és a nőknek mennie kellett a gyárba abban a rendszerben. Hát ott tutira adtak nekik mindent, amit lehetett.

Anyósom azzal fárasztott annak idején, mikor babák voltak a fiaim, hogy ő ismer egy védőnőt, aki negyven évig volt védőnő, de olyat még csak nem is hallott, hogy az újszülötteknek nem szabad teát adni... udvarias vagyok, de a nyelvemen volt a kérdés, hogy a hölgy vajon mikor volt utoljára továbbképzésen...

2016. márc. 10. 16:03
 13/16 anonim ***** válasza:
Azért néha az öregek is adnak jó tanácsot! Épp ezért: a középiskolában volt egy 70 éves pedellus bácsi, aki azt mondta: "itt (jobb fül) be 60-nal, itt (bal fül) ki 120-al! Ezt kövesd! Jól csinálod, 6 hónapos koráig nem kell neki semmi más, szoptasd! A többit meg engedd el a füled mellett! Nincs létjogosultsága, annak, amit mondanak! 6 hónaposan adj neki frissen facsart almalevet vagy őszibaracklevet 1-2 kávéskanállal. Ha nem kell neki? Na, bumm, akkor hagyd és próbáld meg 2-3 nap múlva újra! Ő egy kisbaba, nem gyorsvonat! És nem a múlt rendszerekben élünk, hogy minél előbb lökjük ki a babát, anyának kapálni kell menni! Csak ezek után légy résen, mert könnyen előfordulhat, hogy, ha nem figyelsz egy pillanatra, a szájába nyomnak valamit, amit még nem kéne neki adni!
2016. márc. 11. 01:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Anyósom is a lányom 3 hónapos kora óta kérdezgette, h adom-e már neki az almát keksszel. 4 Hónaposan kapta az első kiskanál almalevet, nem ízlett neki, öklendezett tőle hát hagytam a fenébe. Amúgy rizzsel kezdtem a hozzátáplálást, ez volt az első étel, amit bevezettem neki. Folyékony, langyos, semleges ízű rizspüré. Nagyon szerette.

Nekik még így mondták, h így kell csinálni. Mondjuk ezt a töltött káposztát 3 hónaposan akkor se értem, hát nem volt az akkori nőknek magukhoz való eszük, h az nem való egy babának?

2016. márc. 11. 16:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyrészt régen más volt a szokás, másrészt én a saját apámon (anyám hálistennek nem ilyen), azt vettem észre, h mivel nagyjából semmi közös nincs bennünk, erről tud beszélgetni. A fiam lassan két éves lesz, de még mindig az a kérdése, ha felhív, h eszik-e már valami újat, és kakil-e rendesen.Komolyan, nagyobb ováció volt, h a gyerek megeszi az almapürét, mint amikor leérettségiztem, de ráhagyom :D A nagyszüleim (a gyerek dédszülei), meg aztán pláne az evésre vannak rácsavarodva, hát istenem, ha nekik ez érdekes, azért minden nap nem hívom fel őket, hogy, ma rakott kelt csináltam.
2016. márc. 16. 13:08
 16/16 A kérdező kommentje:
:))))
2016. márc. 16. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!