Szuleink miert nyomatjak, hogy a babak hozzataplalasat minel elobb el kell kezdeni?
Rengeteg az ételallergia, intolerancia, bélrendszeri megbetegedés Magyarországon, ezt a túl korai hozzátáplálásra és általában a nem megfelelő táplálásra (is) vezették vissza. Ez már egy ellenérv, de szüleink, nagyszüleink generációja nem fogja érteni, nem fogadja el, ez a tapasztalatom.
Nem mindig kényelmi szempontból választották el a babákat, nagymamám pl. mesélte, hogy apámat három hónaposan be KELLETT adnia bölcsibe, és a nőknek mennie kellett a gyárba abban a rendszerben. Hát ott tutira adtak nekik mindent, amit lehetett.
Anyósom azzal fárasztott annak idején, mikor babák voltak a fiaim, hogy ő ismer egy védőnőt, aki negyven évig volt védőnő, de olyat még csak nem is hallott, hogy az újszülötteknek nem szabad teát adni... udvarias vagyok, de a nyelvemen volt a kérdés, hogy a hölgy vajon mikor volt utoljára továbbképzésen...
Anyósom is a lányom 3 hónapos kora óta kérdezgette, h adom-e már neki az almát keksszel. 4 Hónaposan kapta az első kiskanál almalevet, nem ízlett neki, öklendezett tőle hát hagytam a fenébe. Amúgy rizzsel kezdtem a hozzátáplálást, ez volt az első étel, amit bevezettem neki. Folyékony, langyos, semleges ízű rizspüré. Nagyon szerette.
Nekik még így mondták, h így kell csinálni. Mondjuk ezt a töltött káposztát 3 hónaposan akkor se értem, hát nem volt az akkori nőknek magukhoz való eszük, h az nem való egy babának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!