Szoptató anyukák, féléves kor előtt elkezdtétek-e a kisbabátok hozzátáplálását?
És ha igen, mik voltak az első fogások és kb. mennyit adtatok nekik ezekből?
Hogyan viszonyult ez a szoptatáshoz? Adtatok neki pár falat pl. főtt krumplit és utána még cicire tettétek a babát, vagy hogy zajlik ez?
nem
6 ónaposan kezdtem gyümölccsel, hó végén gluténbevezetés
7 hósan zöldség, főzelékek, hó végén színhús bele
kb 9 hósan tejtermék(nat.joghurt, sajt)
Nekem elég kevés volt a tejem, úgyhogy 4 hónaposan elkezdtem apránként...
Almapüré volt az első, eleinte csak pár kanálnyi. Kb. két hét telt el, mire egy fél (!) étkezést kiváltottunk (tehát a hozzátáplálás után még volt szopizás).
Alma, banán, barack, répa voltak az első próbálkozások.
Utána már tartottuk az "ajánlott" menetrendet mindenben.
Én nem érzékeltem változást a szoptatáshoz való viszonyában, teljesen más miatt változott, amikor 8 hónapos terhesen elkezdtem sportolni. Na akkor 1 hónap alatt leszokott a ciciről... (mondják, az izomláz miatt kellemetlenné válik a tej íze). Fokozatosan hagyta abba a szopizást, egy-egy étkezést kihagyva, de szerencsére addigra már mindent evett és ízlett neki (bár most lenne olyan jó evő, mint akkoriban volt! :) ).
Nem. Betöltött 6 hónapos kor utàn próbàlkoztam a kóstoltatással, de 7,5 hónapos koráig mindent kiköpött, csak az anyatej kellett a babàmnak.
Te miért akarod korábban elkezdeni a kiegészítő tàplálást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!