Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szuleink miert nyomatjak,...

Szuleink miert nyomatjak, hogy a babak hozzataplalasat minel elobb el kell kezdeni?

Figyelt kérdés
Van egy 3.5 hos babam, anyam azzal nyaggat, hogy mikor adok mar neki levest/gyumolcslevet, anyosom meg azzal jott vmelyik nap, hogy egy gyermekorvostol hallotta a radioban, hogy miutan a babak szeklete darabosabb lesz (olyan, mint a tehenturo), akkortol erettek a szilard taplalekra. Hiaba mondom nekik, hogy a kislanyom meg a gyogyszert se tudja benyalni a fecskendobol, nemhogy kiskanallal etessem levessel, nincs, akivel beszelni... Nyilvan szoptatni fogom feleves koraig, csak lecci, valaki homalyositson fel, hogy minek olyan sietos nekik??
2016. márc. 10. 14:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert régen ez volt a szokás. Őket még így tanították.
2016. márc. 10. 14:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom. De nekem is az összes gyerekem éhen és szomjan halt szerintük :))))

Én sajnos nem tudom kezelni, remélem kapok erre itt jó tanácsot.

2016. márc. 10. 14:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ő korukban még úgy volt, aztán nekik furcsa, hogy várunk eddig... Anyám nekem is mondta, hogy én már 4 honaposan ettem az összetört töltöttkáposztát.. Mondom kössz, az én gyerekem nem fogja. Sógornőmet is mindig kibesézlte, hogy az a "szegény" gyerek, nem ehet normális kaját, csak ilyen összepaszírozott hülyeségeket...
2016. márc. 10. 14:35
 4/16 A kérdező kommentje:
Nekem anyosom radiointerjuja ultette el a bogarat... Mert ha egy gyermekorvos mondta, akkor csak lehet benne vmi.
2016. márc. 10. 14:37
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Anyósom megsértődött, hogy nem akartam a 3 hónaposnak krémtúrót adni. Abban az időben más volt. Anyám is azt mondogatta adjak neki mást is, akkor is 3 hónapos volt.

Én kerülöm a témát, 5,5 hónapos és még semmit sem adtam neki.

Pedig már a védőnő is ajánlgatta, hogy mivel kezdjem stb.. mondtam neki, majd 6 hónaposan ha nem lesz végre hasfájós.

Amennyire tudom régen hamar visszamentek dolgozni a nők és fontos volt a korai elválasztás, abban az időben nem a babák érdekével voltak elfoglalva hanem a saját kényelemmel pl azt vallották kell sírnia is a babának ezzel erősödik a tüdeje és még lehetne sorolni mi mindennel voltak más nézetek. A férjem 6 hónaposan nem az első kanál almát kapta, hanem töltött káposztát.. néhány felnőttnek is húzós nemhogy egy babának.. szóval szerintem csak engedd el a füled mellett, akkor úgy volt, ma meg így.

2016. márc. 10. 14:37
 6/16 A kérdező kommentje:
Ja, en is mindenevo voltam mar felevesen... S teat is ittam stb...
2016. márc. 10. 14:39
 7/16 A kérdező kommentje:
Utolso, bocsi, felrenyomtalak, zold kezet akartam, telefon nem engedelmeskedett. Ezer bocsanat!
2016. márc. 10. 14:42
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Na ilyen téren szerencsém van. Anyósom messze lakik és egyébként is tiszteletben tartja a véleméynünket, anyukám pedig védőnő, ő már nem feltétlenül fogadja el ha másként gondolkozunk, de szerencsére képben van a friss irányelvekkel.
2016. márc. 10. 14:51
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Régen valóban előbb kezdték, meg az akkori könyvekben is ez volt.

Bennük ez maradt meg, ők így csinálták.

:)

2016. márc. 10. 14:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert régen ìgy volt. Minden kornak meg van a maga divatja. Most a tejet tiltjàk, nekem a liszt volt ilyen durvàn tiltva...

Szerintem mindenki döntse el mit ad a gyerekének. Maga a kostoltatàs viszont jó dolog szerintem. 4 hònaposan elkezdtem. Cicizés utàn a lefejt anyatejhez kevertem kb egy kiskanàlnyit az adott "ételből" (pl alma,répa,krumpli stb). Kb fél kiskanàl az ami bekerült a fiam szàjàba ebből azon elnyammogott ìzlelgette. Ennyi. Aztàn 8 hónaposan mindent elfogadott màr az ismerős ìzek közül.

De ez nem hozzàtàplàlàs volt, csak ismerkedés az ìzekkel.

2016. márc. 10. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!