Szuleink miert nyomatjak, hogy a babak hozzataplalasat minel elobb el kell kezdeni?
Nem tudom. De nekem is az összes gyerekem éhen és szomjan halt szerintük :))))
Én sajnos nem tudom kezelni, remélem kapok erre itt jó tanácsot.
Anyósom megsértődött, hogy nem akartam a 3 hónaposnak krémtúrót adni. Abban az időben más volt. Anyám is azt mondogatta adjak neki mást is, akkor is 3 hónapos volt.
Én kerülöm a témát, 5,5 hónapos és még semmit sem adtam neki.
Pedig már a védőnő is ajánlgatta, hogy mivel kezdjem stb.. mondtam neki, majd 6 hónaposan ha nem lesz végre hasfájós.
Amennyire tudom régen hamar visszamentek dolgozni a nők és fontos volt a korai elválasztás, abban az időben nem a babák érdekével voltak elfoglalva hanem a saját kényelemmel pl azt vallották kell sírnia is a babának ezzel erősödik a tüdeje és még lehetne sorolni mi mindennel voltak más nézetek. A férjem 6 hónaposan nem az első kanál almát kapta, hanem töltött káposztát.. néhány felnőttnek is húzós nemhogy egy babának.. szóval szerintem csak engedd el a füled mellett, akkor úgy volt, ma meg így.
Régen valóban előbb kezdték, meg az akkori könyvekben is ez volt.
Bennük ez maradt meg, ők így csinálták.
:)
Azért mert régen ìgy volt. Minden kornak meg van a maga divatja. Most a tejet tiltjàk, nekem a liszt volt ilyen durvàn tiltva...
Szerintem mindenki döntse el mit ad a gyerekének. Maga a kostoltatàs viszont jó dolog szerintem. 4 hònaposan elkezdtem. Cicizés utàn a lefejt anyatejhez kevertem kb egy kiskanàlnyit az adott "ételből" (pl alma,répa,krumpli stb). Kb fél kiskanàl az ami bekerült a fiam szàjàba ebből azon elnyammogott ìzlelgette. Ennyi. Aztàn 8 hónaposan mindent elfogadott màr az ismerős ìzek közül.
De ez nem hozzàtàplàlàs volt, csak ismerkedés az ìzekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!