Mikor ehet tésztát a baba?
Sziasztok!
Hány hónaposan lehet tésztát adni a babának?
Az enyém 6 és fél hónapos. 7 hónapos koráig be kell nála vezetni a glutént. Akkor adhatok már neki egy kis tésztát? Ha igen,akkor gondolom még csak tojás nélkülit vagy nem?
Hát ha háztartási kekszet adsz, akkor akármilyen tésztát adhatsz.
És ha eddig még nem jöttél rá, akkor szólok, hogy már bevezetted a glutént. És a tojást is...
Nem olvastad el mi van a kekszre írva? Én csak egy évesen adtam, ahogy babapiskótát is. Addig csak Detki babakekszet, ami tojásmentes, és durumtésztát, ami szintén tojásmentes.
Valami itt nem tiszta.
A glutén a gabonában van, és nem a tojásban! Már rég eszi a glutént a gyermeked. Vagyis a tojásmentes kekszben is van.
nyugi teljesen jól csinálod. tej és tojásmentes keksz tökéletes a glutén bevezetésére, én is azzal vezettem be.
Tésztából én kb. 10-15 grammot adtam neki az ebédjéhez, tehát 10-15 gramm főtt durum tészta mondjuk paradicsommal és sajtal összeturmixolva...ezt így imdáta..na de a paradicsom még nálatok nem mehet ugye...de pl spenóttal is pürésítheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!