A 1,5%-os tej miért nem javasolt kisgyerekeknek?
Mindenhol ezt olvasom, és az a furcsa, hogy nekünk a védőnő azt javasolta...
Most akkor lehet azt adni vagy sem?
Másfél éves kisgyereknek.
Már hogyne lenne tej. Csak alacsonyabb a zsírtartalma.
A "reggeli ital", na az már nem tej, de ezt nem is hívják úgy...
Egyébként meg teljesen mindegy hogy milyet adsz neki, ha nem bírja a tejfehérjét, akkor nem fogja az 1,5-öst sem bírni, abban is ugyanúgy benne van a fehérje, mint a 3,5 %-osban. Csak a zsírtartalom más.
A vitamin és egyéb ásványi anyag tartalom eltérő lehet, és igaz, hogy a házi tejben biztos a legtöbb, viszont ott kérdéses, hogy mennyire származik "biztos helyről", ha nem ismered, én nem adnám, mert a nem megfelelő kezelés következménye lehet a fertőzés, ami a bolti tejeknél garantáltan nincs, mert a hőkezelés elpusztít mindent, ami veszélyes.
"Házi tejet adj neki"
Egy másfél évesnek még ne adjon házi tejet. max nagyon felhígítva.
"viszont ott kérdéses, hogy mennyire származik"
Aki nem forralja fel otthon a házi tejet, úgy adja a gyereknek, az meg is érdemli...
Én helyi termelőtől veszem, házhoz hozzák heti 2x ásványvizes üvegben (piacon is árulnak). Ahogy a "tehénből kijön" úgy kapom. Szóval én azonnal forralom, és úgy teszem hűtőbe. Nagyon jó minőségű tej, már 1 éve issza a fiam.
Én 2 évesen vezettem be a tejet fiamnál, addig Milumil tejitalt ivott.
Még ekkor is azt mondta a védőnő, hogy lehet, megterheli a veséjét a sok házi tej, pedig minimálisan hígítottam.
Szóval akár még várhatsz is a tej bevezetésével.
De ha mindenképp most akarod, akkor szinte teljesen mindegy, hogy 1,5 %-ost, vagy 2,8%-ost adsz neki. Az csak a zsírtartalom. Ha érzékeny a tejfehérjére, vagy tejcukorra, azt bármelyik tej után meglátod.
Az otthoni forralás nem ugyanaz, mint a gyári eljárás.
Itt van egy elég jó összefoglalás a bolti tejekről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!