Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A 1,5%-os tej miért nem...

A 1,5%-os tej miért nem javasolt kisgyerekeknek?

Figyelt kérdés

Mindenhol ezt olvasom, és az a furcsa, hogy nekünk a védőnő azt javasolta...

Most akkor lehet azt adni vagy sem?

Másfél éves kisgyereknek.

2016. febr. 6. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
Azért mert az nem tej. Házi tejet adj neki.
2016. febr. 6. 12:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Már hogyne lenne tej. Csak alacsonyabb a zsírtartalma.

A "reggeli ital", na az már nem tej, de ezt nem is hívják úgy...

Egyébként meg teljesen mindegy hogy milyet adsz neki, ha nem bírja a tejfehérjét, akkor nem fogja az 1,5-öst sem bírni, abban is ugyanúgy benne van a fehérje, mint a 3,5 %-osban. Csak a zsírtartalom más.

A vitamin és egyéb ásványi anyag tartalom eltérő lehet, és igaz, hogy a házi tejben biztos a legtöbb, viszont ott kérdéses, hogy mennyire származik "biztos helyről", ha nem ismered, én nem adnám, mert a nem megfelelő kezelés következménye lehet a fertőzés, ami a bolti tejeknél garantáltan nincs, mert a hőkezelés elpusztít mindent, ami veszélyes.

2016. febr. 6. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
Azért nem javasolt, mert a kisgyerekeknek szükségük van a megfelelő tápértékű, energiatartalmú élelmiszerekre, nem fogyókúrán tartjuk őket. A fejlődéshez zsír is kell, és a benne oldódó vitaminok is szükségesek. A teljes tehéntej zsírtartalma körülbelül megegyezik az anyatej zsírtartalmával, ebből is látható, hogy semmi szükség a zsírtartalom csökkentésére. Egyébként persze lehet adni 1,5%-os tejet, baja nem lesz tőle.
2016. febr. 6. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

"Házi tejet adj neki"

Egy másfél évesnek még ne adjon házi tejet. max nagyon felhígítva.

"viszont ott kérdéses, hogy mennyire származik"

Aki nem forralja fel otthon a házi tejet, úgy adja a gyereknek, az meg is érdemli...

Én helyi termelőtől veszem, házhoz hozzák heti 2x ásványvizes üvegben (piacon is árulnak). Ahogy a "tehénből kijön" úgy kapom. Szóval én azonnal forralom, és úgy teszem hűtőbe. Nagyon jó minőségű tej, már 1 éve issza a fiam.

Én 2 évesen vezettem be a tejet fiamnál, addig Milumil tejitalt ivott.

Még ekkor is azt mondta a védőnő, hogy lehet, megterheli a veséjét a sok házi tej, pedig minimálisan hígítottam.

Szóval akár még várhatsz is a tej bevezetésével.

De ha mindenképp most akarod, akkor szinte teljesen mindegy, hogy 1,5 %-ost, vagy 2,8%-ost adsz neki. Az csak a zsírtartalom. Ha érzékeny a tejfehérjére, vagy tejcukorra, azt bármelyik tej után meglátod.

2016. febr. 6. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Az otthoni forralás nem ugyanaz, mint a gyári eljárás.

Itt van egy elég jó összefoglalás a bolti tejekről:

[link]

2016. febr. 6. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:
45%
A zsirban oldodo vitaminok miatt fontos a zsir, az 1,5 szazakekosban meg foleg csak viz van.
2016. febr. 6. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!