4hónapos babám nem eszi az üveges bébiételeket ami zöldséget tartalmaz! Hogy vezessem beva zöldségeket?
a súlyának ehhez nem sok köze van.
ha meg refluxos, pláne nem kellene ennyi zöldfélét adni még neki.
sütőtök, krumpli, répa, alma. ennyi bőven elég egy ekkora gyereknek.
nyilván nem akar rosszat a védőnőd, és biztosan nem minden tanácsa rossz. Tudom, mennyire nehéz első gyerekekesként ellavírozni a sok ajánlás tanács és vélemény között, miközben mind azt állítja, hogy ő mondj aa tutit. De tudod mit? Bíz a babádra. Ha éhes etesd, ha szomjas adj neki inni, olvas, tájékozódj sokat, hallgass meg mindenkit és ami szimpatikus azt próbáld ki. A babád úgyis jelezni fogja neki mi a jó. Sokszor a legegyszerűbb józan paraszti ész a megoldás.
Pl. ha belegondolsz, mi felnőttek sem eszünk időre, sokszor ugyanazt kívánjuk, vagy épp semmit. ezzel a kicsik is így vannak, csak elmondani nem tudják.
Maradj egyelőre a gyümölcsöknél, illetve jöhet még a sütőtök, krumpli, répa apránként bevezetve, ezek édesek.
Viszont primőröket semmiképpen ne adj neki, főzve se, mert a magas nitráttartalma miatt veszélyes a babára! Én ezért bíztam jobban a bébiételekben, azok ellenőrzöttek.
(Védőnőm mondta, hogy én hiába termesztek a kertemben bio sárgarépát, ha a kettővel felettem lakó szomszédom (enyhén lejtős terepen lakunk) műtrágyázza a kertjét, az nálam is bekerül a zöldségekbe. Úgyhogy én nem mertem sem házi, sem piaci zöldséget adni egy éves kor alatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!