Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4hónapos babám nem eszi az...

4hónapos babám nem eszi az üveges bébiételeket ami zöldséget tartalmaz! Hogy vezessem beva zöldségeket?

Figyelt kérdés
Próbáltam a zsenge zöldborsófőzeléket,burgonya sütötökkel,zsenge zöldségek kukurica krémbben semmit nem hajlandó megenni fintorog és öklendezik mikor a szájában van a falat!Tisztában vagyok vele hogy nagyon rossz az izűk de más baba szivesen eszi!Hogy javithatnám fel illetve hogy vezessem be a zöldségeket vagy mit tehetnék hogy ezeket szivesen egye?Tápszeres de szeretném zöldséges bébiétellel kiváltani pl az ebédet vacsorára meg pépet kap!a gyümölcsöket szivesen megeszi pl:alma,sárgabarck,eper,málna ezeket eszi de cssk a max fél üveg hiába előtte nem evett 4órát!
2016. jan. 28. 10:42
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem értek hozzá ezt belátom és a védőnőm se ér egy kalap sz..t sem!!De ha nem lehet neki adni akkor mért van az üvegre az írva hogy 4HÓNAPOS kortól???
2016. jan. 28. 11:04
 12/24 anonim ***** válasza:
56%

A védőnők a 30 évvel ezelőtti baromságaikat szajkózzák. Mára már kiderült, hogy 6 hónapos kor előtt nem szabad hozzátáplálni se az anyatejes, se a tápszeres babákat, mert csak annyit érünk el vele, hogy (mivel megemészteni úgyse tudja) túlterheljük az emésztőrendszerét.

Nekem a védőnő azt mondta, hogy a 6 hónapos fiamnak háztartási keksszel vezessem be a glutént. Aha, na persze, annak meg még a csomagolására is rá van írva, hogy tartalmazhat tejet, tojást, mogyorót, ezeket meg még véletlenül se eheti egy ekkora baba. Szóval ennyit a védőnők hozzáértéséről.

Én azt tanácsolom neked, hogy 6 hónapos korában (nyilván 1-2 hét ide vagy oda nem számít) kezdd el hozzátáplálni. A babáknak is van ízlésük, nem kell a kardodba dőlni, ha az elején nem eszik ezt vagy azt. Majd később fogja enni. Egyen addig azt, amit szívesen megeszik.

2016. jan. 28. 11:05
 13/24 anonim ***** válasza:
53%
azért van ráírva, mert gonosz nénik és bácsik abból élnek, hogy bébiételeket adnak el, és nyilván az a cél, hogy minél többen vegyék.
2016. jan. 28. 11:05
 14/24 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, a dolog neve is az, hogy HOZZÁtáplálás, tehát először csak nagyon kis adagokban, fokozatosan kell hozzászoktatni a babát az új ízekhez.

Elsőre pl. csak alma egy hétig, de csak pár kanállal! Aztán mondjuk egy hét múlva jöhet egy újabb íz, szintén csak pár kanállal.

Ha 4 hónaposan kezded a hozzátáplálást, akkor egy étkezést kb. 1-másfél hónap múlva tudsz kiváltani. A málna, eper nagyon korai, súlyos allergének lehetnek ilyen pici korban, bármi is van az üvegre írva.

Egyelőre még csak az alma, banán, sütőtök, répa, krumpli jöhet leginkább számításba, és mondjuk úgy 6 hónapos kortól a többi zöldség.

Tarts fokozatosságot, a hozzátáplálás egy türelemjáték!

2016. jan. 28. 11:15
 15/24 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Az üveges bébiételekre meg azért van ráírva a kor szerinti besorolás, mert annyi hónapos kortól adható a babáknak. A gyári feldolgozása sokkal hatékonyabb az alapanyagoknak, pl. az eperben nem hagynak allergizáló magokat, héjat. Ezt az ember otthon nem nagyon tudja megcsinálni. A hozzátáplálási táblázatokban is csak olyanok szerepelnek, amit az ember otthon csinál magának.

Nagy hiba "éheztetni" 4 órán keresztül egy ekkora babát (persze ha magától nem éhes, akkor nem szóltam), utána meg beletuszkolni fél üveg bébikaját. Egy ekkora babának még csak tápszert kéne ennie. Pépet se.

2016. jan. 28. 11:16
 16/24 LadyLoss ***** válasza:
Azért van ráírva, mert az üzemben, képesek a gyártási folyamat során eltávolítani az adott étel allergiát okozó részét. Otthoni körülmények között mi nem tudjuk ezt utánozni, de ők rendelkeznek a technológiával. Üveges bébiétel adható a kortól ami rá van írva. A jelenlegi Uniós előírásoknak mind megfelel ami a polcokon van. Más kérdés, hogy ezek az előírások sokszor változnak, az már a mi felelősségünk, hogy eldöntjük például, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó üvegcsét vesszük le a polcról, vagy az a nélkülit, mint ahogy választhatunk külföldi vagy hazai készítésűt is.
2016. jan. 28. 11:19
 17/24 LadyLoss ***** válasza:

egy mondat lemaradt:

Mint ahogy arról is mi döntünk, hogy más ajánlásokat, és a baba egészségügyi állapotát figyelembe véve, adunk e neki 6 hónapos kor előtt mást mint tejet/tápszert.

Ha már adsz, oké, csak ne türelmetlenkedj, ne erőltesd.

2016. jan. 28. 11:21
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat segítségemre voltak!Nem 'éheztetem'hanem jön a foga étvágytalan!De ezekszerint az is hülyeség lenne hogy a védönőm szerint 150ml víz 5 adagolókanál tápszer így összesen 180ml kapok,és azt mondta ne 3órás etetés legyen ha megeszi a 180ml-t akkor 4órára adjam neki a követkőz adagot!vacsira a sinlackot kapja azt is 150ml víz!Első babám anyukám meghalt senkivel nemtudom ezt megbeszélni segítenétek nekem mert a védőnő ezek szerint rossz tanácsokkal lát el gyereke sincs!Főzők én bármit az sem akadáj!Igazából már 2hét múlva 5hónapos lesz 😊
2016. jan. 28. 11:27
 19/24 anonim ***** válasza:

Csak egy gyors kérdés: te akkor eszel, amikor annak ideje van? vagy akkor, ha éhes vagy?

ha a gyerek éhes, adj neki. 4 hónapos, így elsősorban tápszert, és ha azzal végzett, akkor adhatsz neki néhány kanál gyümölcsöt, zöldséget, HA kér.

aztán előfordulhat, hogy 2 óra múlva megint éhes lesz... de az is, hogy még 5 óra múlva sem.

nem robot, hanem kisember, aki tudja, hogy mikor éhes.

2016. jan. 28. 11:34
 20/24 A kérdező kommentje:
Nyilván mem akkor eszek mikor ideje van!!De a babám refluxos rengeteget bukik gondolom ezért is mondta a 4óránkénti evés betartásást meg azért mert 7kg!
2016. jan. 28. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!